Ρεπορτάζ

Παράταση των μισθώσεων μόνο με εξόφληση των οφειλών

Τον κίνδυνο εξώσεως από τα δημοτικά καταστήματα που μισθώνουν θα αντιμετωπίσουν ορισμένοι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς, αν δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν προς τον Δήμο Ρόδου.
Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Βασίλης Καρνάβας που έχει την ευθύνη για την ακίνητη περιουσία του Δήμου, δήλωσε πως ζήτησε να του παραδοθούν στοιχεία που αφορούν τις μισθώσεις στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς προκειμένου να γνωρίζει και τυχόν υποχρεώσεις των καταστηματαρχών.

«Ζήτησα να γίνει καταγραφή των επιχειρηματιών και των υποχρεώσεών τους προκειμένου να έχω ξεκάθαρη εικόνα», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.
Σε ερώτηση σχετικά με το ύψος της οφειλής των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς ο κ. Βασίλης Καρνάβας δήλωσε πως είναι μικρότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ.

«Τα πρώτα στοιχεία που είχα στη διάθεσή μου έδειχναν οφειλή ύψους 2.000.000 ευρώ. Μετά την καταγραφή που έγινε εκτιμώ πως τα χρέη είναι λιγότερα. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.
«Αντιμετωπίζουμε το θέμα συνολικά. Έπρεπε να γνωρίζουμε ποιοι είναι εκείνοι που οφείλουν ώστε να έχουμε συνεργασία με το νομικό τους εκπρόσωπο κ.Φώτη Κωστόπουλο και να αναζητήσουμε λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.

«Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών είναι ενήμεροι. Εκτιμώ πως είναι μικρό το ποσοστό των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο συγκρότημα και δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις προς το Δήμο», τόνισε ο κ. Καρνάβας και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πολλές παλιές οφειλές.
«Εκτιμούμε πως δεν υπάρχουν πολύ παλαιά χρέη. Όλοι οι οφειλέτες θα κληθούν άμεσα να κάνουν ρύθμιση», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.

Σε ερώτηση πότε θα λάβουν τις ειδοποιήσεις οι καταστηματάρχες ο κ. Βασίλης Καρνάβας δήλωσε πως οι προσκλήσεις θα αρχίσουν να στέλνονται από την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου.
«Μέσα στο Φεβρουάριο όλοι οι καταστημάρχες, που δεν θα έχουν πληρώσει τα χρήματα που οφείλουν θα κληθούν να κάνουν ρύθμιση και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτό είναι το «κλειδί» για να παραταθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το Δήμο Ρόδου», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας, που θα έχει από την επόμενη εβδομάδα συναντήσεις με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς.
«Ο καθένας από τους επιχειρηματίες αποτελεί για μας ξεχωριστή περίπτωση. Θα έχω καθημερινά συναντήσεις με τους καταστηματάρχες. Μόνο έτσι θα υπάρξει ισοτιμία», δήλωσε ο κ. Καρνάβας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μετά τις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες, ο κ. Καρνάβας δήλωσε:
«Θα παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις εκείνων που θα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους».
Για όσους δεν θα σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ο κ. Καρνάβας δήλωσε, πως θα εφαρμοσθούν όσα προβλέπει ο νόμος.
«Θα εξετάσω τι προβλέπει ο νόμος για τις περιπτώσεις αυτές. Πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των υπολοίπων επιχειρηματιών. Δεν έχουν λόγο να κρατούν τα καταστήματα όσοι οφείλουν και επιμένουν να μην πληρώνουν», δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρνάβας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου