ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων : Άνοιξε η πλατφόρμα για κατοίκους και επαγγελματίες 34 νησιών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
πλοιο

Ανοιχτή είναι από σήμερα για τους κατοί­κους και τους επαγ­γελ­μα­τίες 34 νησιών η σχετική ηλε­κτρο­νική πλατ­φόρμα πιλο­τι­κής εφαρ­μο­γής του Μετα­φο­ρι­κού Ισο­δυ­νά­μου καυ­σί­μων.

Συγκε­κρι­μένα, η πλατ­φόρμα για την εφαρ­μογή του Μετα­φο­ρι­κού Ισο­δύ­να­μου στο σκέλος των καυ­σί­μων είναι δια­θέ­σιμη στα ακό­λουθα 34 νησιά της πιλο­τι­κής φάσης: Αγα­θο­νήσι, Άγιος Ευστρά­τιος, Αλόν­νη­σος, Αμοργός, Ανάφη, Αντί­πα­ρος, Αστυ­πά­λαια, Ίος, Ικαρία, Κάρ­πα­θος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κύθηρα, Κύθνος, Λειψοί, Λέρος, Μεγίστη, Μήλος, Νίσυρος, Πάτμος, Σαμο­θράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκιάθος, Σκό­πε­λος, Σκύρος, Σύμη, Τήλος, Φολέ­γαν­δρος, Φούρνοι, Χάλκη και Ψαρά.

Καθόσον ο Άγιος Ευστρά­τιος δεν δια­θέ­τει πρα­τή­ριο καυ­σί­μων, οι επαγ­γελ­μα­τίες και οι κάτοι­κοί του συμ­με­τέ­χουν στη δράση για τη προ­μή­θεια καυ­σί­μων από κάθε άλλο από τα υπό­λοιπα 33 επι­λέ­ξιμα νησιά.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι Μετα­φο­ρικό Ισο­δύ­ναμο (M.I.): είναι το μέτρο, με τη θέσπιση του οποίου επι­διώ­κε­ται η εξίσωση του κόστους μετα­φο­ράς με μέσα μαζικής μετα­φο­ράς από την ηπει­ρω­τική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπει­ρω­τική Ελλάδα για την ίδια από­σταση.

Το αντι­στάθ­μι­σμα

Βάσει της κοινής από­φα­σης των υπουρ­γών Οικο­νο­μι­κών, Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων, καθώς και Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής πλέον κατα­βάλ­λε­ται Αντι­στάθ­μι­σμα Νησιω­τι­κού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ):

– Στους πολίτες που πληρούν τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις που προ­βλέ­πο­νται από τη σχετική νομο­θε­σία (άρθρο 3 του ν. 4551/2018) όπως έχει τρο­πο­ποι­η­θεί και ισχύει, για την προ­μή­θεια υγρών καυ­σί­μων από όλα τα πρα­τή­ρια που λει­τουρ­γούν στα 34 παρα­πάνω νησιά.

– Στις επι­χει­ρή­σεις που έχουν έδρα σε ένα από τα ανωτέρω νησιά και πληρούν τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις που ορί­ζο­νται στην εν λόγω ΚΥΑ, για την προ­μή­θεια υγρών καυ­σί­μων από όλα τα πρα­τή­ρια που λει­τουρ­γούν στα 34 παρα­πάνω νησιά.

Επι­λέ­ξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμό­λυ­βδης βεν­ζί­νης, όλοι οι τύποι ντίζελ κίνησης, το υγρα­έ­ριο κίνησης και για πρώτη φορά και το ντίζελ θέρ­μαν­σης.

«Με απλού­στευση και εξορ­θο­λο­γι­σμό των πλη­ρω­μών, με σύγ­χρο­νες δια­δι­κα­σίες μέσω ειδικής εφαρ­μο­γής στα κινητά τηλέ­φωνα, διευ­κο­λύ­νουμε τους νησιώ­τες να επω­φε­λη­θούν από το μέτρο του Μετα­φο­ρι­κού Ισο­δυ­νά­μου των καυ­σί­μων» σημεί­ωσε σχετικά η γενική γραμ­μα­τέας Αιγαίου και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, Χρι­στιάνα Καλο­γή­ρου.

Η διεύ­θυνση της ηλε­κτρο­νι­κής πλατ­φόρ­μας για τους ενδια­φε­ρό­με­νους είναι η εξής: https://metaforikoisodynamo.gr/

Πηγή: in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.