Ειδήσεις

Πρόσληψη 6.000 επιστηµόνων µε µισθό έως 1.600 ευρώ

Με ειδικό πρόγραµµα θα επιδοτηθεί η ένταξη πτυχιούχων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα, προκειµένου να µπει… φρένο στο φαινόµενο του brain drain

Στην τελική ευθεία για τη δηµοσίευσή του έχει µπει το νέο πρόγραµµα του ΟΑΕ∆που θα επιχορηγήσει την πρόσληψη 6.000 νέων επιστηµόνων «υψηλού γνωσιακού περιεχοµένου» σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Η δράση, που αναµένεται να δηµοσιευθεί µέσα στα επόµενα εικοσιτετράωρα, στοχεύει, µεταξύ άλλων, στην ανάσχεση και στην αντιστροφή του brain drain και θα επιχορηγεί νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για πτυχιούχους επιστήµονες έως 39 ετών.

Το πρόγραµµα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα που ασκούν τακτική οικονοµική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, στους τοµείς έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας.

Η επιχορήγηση είναι γενναία, διαρκεί για 15 µήνες και φτάνει στο 50% µεικτών µισθών έως 1.600 ευρώ.

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου