Την άποψη ότι «ο ΠΡΟΤΟΥΡ πρέπει να στηριχθεί και οφείλει να παραμείνει σε λειτουργία», εξέφρασαν χθες όλοι όσοι παρέστησαν στην συνεδρίαση που συγκάλεσε στο γραφείο του, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας, ο εντεταλμένος σε θέματα παραλιών κ. Βασίλης Ψυλλάκης και ο κ. Θανάσης Στάμος.
Στην συνεδρίαση που διεξήχθη σε καλό κλίμα, εκφράστηκε γι ακόμη μια φορά ο προβληματισμός για το μέλλον του ΠΡΟΤΟΥΡ με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πάλαι ποτέ ισχυρός Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, με συνέπεια, αφενός να μην έχει την δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα, όπως παλιά για την επαρκή προβολή και διαφήμιση του νησιού της Ρόδου, και αφετέρου να μην έχει την οικονομική αυτοτέλεια που ενδείκνυται και εκ των πραγμάτων επιβάλλεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορείς δεν έχουν αντίρρηση να στηρίξουν το εγχείρημα, με την προϋπόθεση η προσπάθεια και η στήριξη να είναι «από κοινού» με τους υπόλοιπους φορείς και κοινωνικούς εταίρους του νησιού, και όχι μεμονωμένα.
Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, υπογράμμισε τα εξής:
«Συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο και η εκτελεστική επιτροπή του ΠΡΟΤΟΥΡ, προκειμένου να εξετάσουμε την ‘επόμενη μέρα’ στον Οργανισμό. Οι βασικοί λόγοι ήταν μία αναμόρφωση που έπρεπε να γίνει για το 2017 και να συμφωνηθεί το πρόγραμμα για το 2018 καθώς επίσης και ο τρόπος με τον οποίο –όπως έχει αναφέρει πολύ συχνά ο ίδιος ο δήμαρχος- θα μπούμε στη ‘νέα εποχή’ για τον Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού.
Ο ΠΡΟΤΟΥΡ οφείλει να παραμείνει. Είναι ένα μοναδικό και αναγκαίο εργαλείο το οποίο άλλοι έχουν αντιγράψει. Γνωρίζετε ότι αντιμετωπίσαμε ζητήματα εξ αφορμής αλλαγών που σημειώθηκαν στον ‘Καλλικράτη’ όμως υπάρχει μια κοινή πεποίθηση αλλά και θέση, ότι αυτές τις δυσκολίες θα τις αντιμετωπίσουμε».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο αντιδήμαρχος μίλησε για τον προγραμματισμό της συμμετοχής του ΠΡΟΤΟΥΡ (μαζί με την Διεύθυνση Τουρισμού) σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις μέσα στο 2018, που πρέπει να επανεξεταστεί με σημείο αιχμής τις μεγάλες εκθέσεις στις αρχές του επόμενου έτους.
«Ξεκινάει μια διαδικασία όπως είχε αποφασιστεί την τελευταία φορά που είχε τεθεί και πάλι το ζήτημα για την χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ. Είμαστε σύννομοι και θα προχωρήσουμε», όπως ανέφερε.
Όσον αφορά την συμμετοχή των υπόλοιπων φορέων και κοινωνικών εταίρων στην χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ, ο κ. Χατζηϊωάννου είπε ότι «έχουμε συμφωνήσει ότι είναι απαραίτητο, με αφορμή το νέο Καταστατικό, να συμμετέχουν και οι υπόλοιποι φορείς. Νομίζω ότι είναι μια πρωτοβουλία την οποία θα αναλάβει σύντομα ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος καθώς, μετά από μια περίοδο ‘ανενεργούς λειτουργίας’ υπάρχει κοινή πεποίθηση από όλους, ότι το εργαλείο που λέγεται ΠΡΟΤΟΥΡ είναι απαραίτητο να παραμείνει. Όσον αφορά την Διεύθυνση Τουρισμού, έχει τον δικό της ρόλο καθώς η αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου έχει την αρμοδιότητα, ενώ είναι και μέλος του δ.σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ. Υπάρχει μια αγαστή σχέση μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Οργανισμού», όπως ανέφερε.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του ΠΡΟΤΟΥΡ για το 2017 ανήλθε στα 500.000 ευρώ.
Το θέμα με τον ΠΡΟΤΟΥΡ αναμένεται να απασχολήσει και την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, καθώς τόσο η αντιδήμαρχος όσο και ο δήμαρχος θα τοποθετηθούν για τις εξελίξεις στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις δράσεις του Δήμου Ρόδου, σχετικά με την προβολή και διαφήμιση του νησιού, το 2018.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ