Ενισχύθηκε το Εθελοντικό-Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο στη συνοικία του Αγίου Ιωάννου. Με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους έχουν ανάγκη. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε με την… παρ’ ολίγον έξωση της δομής από το χώρο του Δήμου, βρέθηκε η χρυσή τομή για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ήδη την παράταση της σύμβασης παραχώρησης η οποία είχε λήξει τον Μάρτιο του 2017 και οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Το εθελοντικό-κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του. Ο Δήμος Ρόδου με την κοινωνική λειτουργό που διαθέτει και το φαρμακοποιό του ΔΟΠ έχει ενισχύσει τη δομή, ενώ το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του χώρου στην περιοχή Αγίου Ιωάννη ,όπου στεγαζόμαστε. Εκτιμώ ότι είναι θέμα χρόνου η υπογραφή των σχετικών εγγράφων.
Συνεργαζόμαστε λοιπόν με το Δήμο και βοηθά ο ένας τον άλλο. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση των πραγματικών δικαιούχων, τηρείται πλέον μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία για τον έλεγχο των κοινωνικών κριτηρίων. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι δυσκολότερη η πρόσβαση στη δομή, αλλά τηρούνται με μεγαλύτερη φροντίδα κάποιες διαδικασίες ώστε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα έχουν στήριξη όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη», δήλωσε ο υπεύθυνος γιατρός της εθελοντικής δομής κ. Γιώργος Τριάντος.
Όπως αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Αννα Ζωάννου με το τριετές επιδοτούμενο πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος ρόδου, από τις 15-9-2017, έχει αναβαθμιστεί η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου στην περιοχή Αγίου Ιωάννη και παράλληλα έχει ενισχυθεί και το Εθελοντικό-Κοινωνικό Ιατρείο-φαρμακείο με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με το Εθελοντικό-Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο την οποία και θα ενισχύσουμε με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων. Οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι πολλές και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τις καλύψουμε. Το προσεχές διάστημα θα υπογράψουμε και τη σύμβαση παραχώρησης του κτηρίου στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στο Κοινωνικό-εθελοντικό Ιατρείο-Φαρμακείο. Είναι μία τυπική, γραφειοκρατική διαδικασία που δεν βρήκαμε το χρόνο μέχρι σήμερα να ολοκληρώσουμε. Άλλωστε το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε από τον Σεπτέμβριο την παράταση της σύμβασης παραχώρησης», είπε η κ. Ζωάννου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στόχος είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΔΟΠ να καταγράφονται τα ονόματα των ωφελουμένων και πέραν της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης να εξετάζονται από την κοινωνική λειτουργό του δήμου και οι ανάγκες τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να παραπέμπονται στις κοινωνικές δομές του ΔΟΠ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ