Ειδήσεις

Πακιστανός διέθετε στην κατανάλωση λαθραία τσιγάρα και DVD

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου κατηγορούμενος για κατοχή ψηφιακών δίσκων ήχου και εικόνας με σκοπό τη διανομή τους στο κοινό χωρίς την ειδική ταινία γνησιότητας ελέγχου, κατ’ επάγγελμα και  για κατοχή εμπορευμάτων (σιγαρέτων) που έχουν εισαχθεί και τεθεί στην κατανάλωση χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, κατά τρόπο που συνιστά το αδίκημα της λαθρεμπορίας, παραπέμφθηκε ένας Πακιστανός.
Την 9η Σεπτεμβρίου 2011 ο κατηγορούμενος κατελήφθη από δημοτικό αστυνομικό να κατέχει με προφανή σκοπό την πώληση 47 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD) και 55 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους μουσικής διαφόρων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι είχαν αναπαραχθεί και αντιγραφεί παράνομα, χωρίς να φέρουν ειδική ταινία ασφαλείας και γνησιότητας, καθώς και είκοσι πακέτα σιγαρέτων εκ των οποίων δέκα πακέτα μάρκας «RAQUEL SLIMS» και δέκα πακέτα μάρκας «VERTUS SLIMS μαύρο, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία του Υπουργείου Οικονομικών με την ένδειξη φόρος κατανάλωσης σιγαρέτων.
Στη συνέχεια, κατόπιν νομότυπης έρευνας στην οικία του από αστυνομικούς Αστυνομικού Σταθμού Αφαντου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 802 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου CD και 386 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου και εικόνας DVD.
Συνολικά στην κατοχή του κατηγορουμένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.282 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου και εικόνας.
Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τα πακέτα με τα τσιγάρα είχε αγοράσει για προσωπική του χρήση, ενώ τα CD και τα DVD ανήκουν σε κάποιον φίλο του, που του τα δίνει και τα πουλάνε μαζί, κάνει δε αυτή τη δουλειά για να κερδίζει τα προς το ζην.
Ωστόσο, από τον αριθμό των κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων ήχου, και των κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων ήχου και εικόνας, που βρέθηκαν, τόσο να φέρει μαζί του εκτός της οικίας του, όσο και κατά τη νομότυπη έρευνα εντός της οικίας του και λαμβάνοντας υπόψη ότι η πώληση αυτών γίνεται από τον κατηγορούμενο ως βασικός τρόπος βιοπορισμού, κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο, που εξέτασε την υπόθεση, ότι ο κατηγορούμενος κατέχει αυτά προς πώληση κατ’ επάγγελμα, με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος εξ’ αυτής.
Επιπλέον δε ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι τα πακέτα των τσιγάρων κατείχε για αποκλειστικά προσωπική του χρήση, δεν κρίθηκε πειστικός, λαμβάνοντας υπόψη αφενός το συνολικό αριθμό τους, το γενονός ότι είναι δύο διαφορετικών μαρκών και ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ τα έφερε μαζί του ο κατηγορούμενος εκτός της οικίας του, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη, επομένως συνάγεται ευλόγως το συμπέρασμα ότι τα κατείχε με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους στο κοινό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου