Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου θα απολογηθεί αύριο ένας 22χρονος ημεδαπός εις βάρος του οποίου ασκήθηκαν χθες από την Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την ειδικότερη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 26η Οκτωβρίου 2020 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Στους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών περιήλθαν πληροφορίες ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε τοξικομανείς της Ρόδου έναντι χρηματικού ποσού ή ανταλλάγματος.
Μετά από επιχείρηση που οργανώθηκε εντοπίσθηκε την 16:00 ώρα της 26ης Οκτωβρίου 2020 έξω από την οικία του και σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους 460 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μαζί με κλώνους κάνναβης, οι οποίοι βρίσκονταν στη φάση της αποξήρανσης, καθαρού βάρους, 740 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, αεροστεγώς σφραγισμένη, μικτού βάρους 160 γραμμαρίων, κομμένα κλαδιά δενδρυλλίων κάνναβης κατάλληλα για χρήση μετά από θρυμματισμό, μικτού βάρους 880 γραμμαρίων, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ καθώς και μία σιδερογροθιά.
Σε παρακείμενο βοηθητικό χώρο, εντός της περίφραξης της οικίας του, βρέθηκαν επίσης δύο δενδρύλλια κάνναβης, εντός πλαστικών γλαστρών, ύψους 1,5 μέτρων κι 1,35 μέτρων αντίστοιχα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Τέλος, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κομμένες ρίζες δενδρυλλίων κάνναβης, οι οποίες ήταν ακόμη φυτεμένες εντός πλαστικών γλαστρών.
Εξεταζόμενος κατέθεσε ότι είναι συστηματικός χρήστης κάνναβης τα τελευταία οκτώ χρόνια και υποστήριξε ότι η ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην οικία του προέρχεται εξολοκλήρου από δικά του δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία, καλλιεργεί εδώ και επτά μήνες.
Όλη η ποσότητα προοριζόταν για προσωπική του χρήση και μόνο, όπως ισχυρίστηκε, ενώ η ζυγαριά ήταν για να μετράει τις ημερήσιες δόσεις του.
Τη σιδερογροθιά, όπως είπε, την έχει για την προσωπική του άμυνα και τα χρήματα από μεροκάματα που κάνει ως κηπουρός.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κκ Ασημένη Βεργή και Στέλιος Αλεξανδρής.
-Την 26η Οκτωβρίου 2020 συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., δύο 20χρονοι ημεδαποί στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 2,5 γραμμ..

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ