Τοπικές Ειδήσεις

Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Στέφανος Πουλάκης Στεφανίδης στην 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε (εξ αποστάσεως) η 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής. Ο διαγωνισμός αυτός τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (European Physical Society), της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (Balkan Physical Union) και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Βουλγαρίας και του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Στην 3η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής συμμετείχαν τέσσερις μαθητές που είχαν διακριθεί στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής που οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Μεταξύ των τεσσάρων μαθητών ήταν και ο μαθητής της Β΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Στέφανος Πουλάκης Στεφανίδης.

 

Ο Στέφανος Πουλάκης Στεφανίδης, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος ως μαθητής της Α΄ τάξης του Λυκείου, είχε πρωτεύσει σε πανελλήνιο επίπεδο στον 31ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές της Α΄ Λυκείου. Η παραπάνω διάκριση του μαθητή μας έχει ιδιαίτερη αξία γιατί στους διαγωνισμούς αυτούς οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα υψηλού βαθμού δυσκολίας και συναγωνίζονται με χιλιάδες μαθητές από όλα σχεδόν τα σχολεία της Ελλάδας.

 

Συγχαίρουμε θερμά τον Στέφανο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής όσο και στους επόμενους στόχους που θα θέσει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου