Ο επισμηναγός Νίκος Βασιλείου είναι ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το πρωί της Τρίτης 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.

Στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται: «Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος».

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε στις Ένοπλες Δυνάμεις ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή το δυστύχημα με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας Τ-2 έξω από τη Σπάρτη.

Ο υπουργός Εθνικης Άμυνας δήλωσε πως οι επισμηναγοί του εκπαιδευτικού αεροσκάφους είχαν και οι δύο πολλές ώρες πτήσης και εκτελούσαν άσκηση περιπεριδίνησης.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ο άτυχος κυβερνήτης Νίκος Βασιλείου ήταν πατέρας δύο παιδιών και τα σωστικά συνεργεία τον εντόπισαν μέσα στο αεροσκάφος. «Ο αδελφός του υπηρετεί και αυτός στην ίδια μοίρα και είναι δίδυμοι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η κυρία Παπακώστα τόνισε πως η σημερινή είναι μια θλιβερή μέρα «γιατί χάσαμε έναν άξιο πιλότο. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ