ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικογένειες με παιδιά: Έρχεται νέος κύκλος ενισχύσεων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
χρήματα ευρώ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Νέος κύκλος πλη­ρω­μών του έκτα­κτου επι­δό­μα­τος των 150 ευρώ για κάθε παιδί θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τον Αύγου­στο, με προ­ϋ­πο­θέ­σεις για τις οικο­γέ­νειες που απέ­κτη­σαν πρό­σφατα παιδιά.
  • Η ενί­σχυση θα κατα­βλη­θεί αυτό­ματα στους δικαιού­χους, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και χωρίς πλαφόν.
  • Για να λάβουν το επίδομα, οι οικο­γέ­νειες πρέπει να πληρούν εισο­δη­μα­τικά όρια και να έχουν ολο­κλη­ρώ­σει συγκε­κρι­μέ­νες δια­δι­κα­σίες, όπως η έκδοση ΑΦΜ για τα νεο­γέν­νητα.
  • Οι δικαιού­χοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει σωστά τον IBAN τους στο Taxisnet για να πιστω­θούν τα χρήματα στους λογα­ρια­σμούς τους.

Νέος κύκλος πλη­ρω­μών του έκτα­κτου επι­δό­μα­τος των 150 ευρώ για κάθε παιδί έρχεται μέσα στον Αύγου­στο: Αρκετές οικο­γέ­νειες δεν είδαν τα χρήματα της ενί­σχυ­σης στους τρα­πε­ζι­κούς τους λογα­ρια­σμούς στην προη­γού­μενη πληρωμή του Ιουνίου, αλλά -υπό προϋποθέσεις- θα λάβουν το επίδομα τώρα. Πρό­κει­ται για εκείνες τα ζευ­γά­ρια -ή μονο­γο­νεϊ­κές οικογένειες- που απέ­κτη­σαν παιδί πρό­σφατα ή που θα απο­κτή­σουν έως τα τέλη του τρέ­χο­ντος μήνα.

Τα ποσά του έκτα­κτου επι­δό­μα­τος που θα μπουν «αυτό­ματα» στους τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς θα αντι­στοι­χούν στον αριθμό των παιδιών κάθε οικο­γέ­νειας, χωρίς να υπάρχει σχετικό «πλαφόν».

Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν νεο­γέν­νητα για να πάρουν τα 150 ευρώ

Βεβαίως, δεν θα λάβουν όλοι όσοι έχουν νεο­γέν­νητα το επίδομα αφενός γιατί υπάρ­χουν εισο­δη­μα­τικά όρια τα οποία καθο­ρί­ζουν το εύρος των «τυχερών» και αφε­τέ­ρου γιατί θα πρέπει μέχρι την επόμενη πληρωμή να έχουν κάνει συγκε­κρι­μέ­νες κινή­σεις.

Για να πάρουν λοιπόν το έκτακτο επίδομα μέχρι τις 31 Αυγού­στου όσοι απέ­κτη­σαν πρό­σφατα παιδί θα πρέπει είτε να έχουν κάνει είτε να κάνουν κάποιες ενέρ­γειες, όπως καθο­ρί­ζο­νται από τις ειδικές προ­βλέ­ψεις για τα παιδιά που γεν­νή­θη­καν από την 1η Ιανουα­ρίου του 2025 και μέχρι τις 31 Ιουλίου του τρέ­χο­ντος έτους, δηλαδή μέχρι το τέλος του τρέ­χο­ντος μήνα.

Συγκε­κρι­μένα, για τέκνα που γεν­νή­θη­καν από 1.1.2025 έως 31.7.2026, η ενί­σχυση (ή τυχόν επι­πλέον ποσό) μπορεί να κατα­βλη­θεί έως την 31η Αυγού­στου 2026, με τήρηση σε κάθε περί­πτωση των εισο­δη­μα­τι­κών ορίων, ως εξής:

Τέκνα γεν­νη­θέ­ντα 1.1 – 31.12.2025: εφόσον έχουν περι­λη­φθεί στη δήλωση φορο­λο­γίας εισο­δή­μα­τος του έτους 2025 (με βάση τα εισο­δη­μα­τικά όρια και τα στοι­χεία του φορο­λο­γι­κού έτους 2025).

Τέκνα γεν­νη­θέ­ντα 1.1.2026 – 31.7.2026: εφόσον έχει ζητηθεί η έκδοση ΑΦΜ για αυτά έως τις 10 Αυγού­στου 2026 (με βάση τα όρια και τα στοι­χεία του φορο­λο­γι­κού έτους 2025). Με άλλα λόγια, όσοι απέ­κτη­σαν παιδί μέσα στο 2026 θα πρέπει να σιγου­ρευ­τούν πως αυτό έχει ΑΦΜ για να λάβουν την ενί­σχυση των 150 ευρώ.

Όπως προ­α­να­φέρ­θηκε λοιπόν, η συγκε­κρι­μένη κατη­γο­ρία δικαιού­χων θα λάβει το έκτακτο επίδομα των 150 ευρώ στο τέλος Αυγού­στου, με την πληρωμή να γίνεται αυτό­ματα βάσει των εκκα­θα­ρι­στι­κών της εφορίας και τα στοι­χεία που είναι κατα­χω­ρη­μένα στην πλατ­φόρμα της ΑΑΔΕ.

Ποια είναι τα εισο­δη­μα­τικά όρια για τα 150 ευρώ

Το μόνο που απαι­τεί­ται είναι οι δικαιού­χοι να έχουν δηλώσει σωστά τον IBAN τους στο Taxisnet, ώστε τα χρήματα να πιστω­θούν στον τρα­πε­ζικό τους λογα­ρια­σμό.

Όσον αφορά στα εισο­δη­μα­τικά όρια, αλλά και τα ποσά της ενί­σχυ­σης που θα κατα­τε­θούν στους τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς:

Για άγαμο με ένα παιδί, το οικο­γε­νειακό εισό­δημα ορί­ζε­ται στα 39.000 ευρώ και το ποσό της ενί­σχυ­σης στα 150 ευρώ.

Για έγγα­μους με ένα παιδί το όριο αυξά­νε­ται κατά 1.000 ευρώ (40.000 ευρώ) με το ποσό επίσης στα 150 ευρώ.

Για άγαμους με δύο παιδιά τα εισο­δη­μα­τικά κρι­τή­ρια είναι 44.000 ευρώ και η ενί­σχυση δια­μορ­φώ­νε­ται στα 300 ευρώ.

Για τους έγγα­μους με δύο παιδιά είναι 1.000 επι­πλέον (45.000 ευρώ) με το έκτακτο επίδομα στα 300 ευρώ επίσης.

Πόσα χρήματα θα πάρει κάθε οικο­γέ­νεια

Επίσης,

Άγαμοι με τρία παιδιά πλη­ρώ­νο­νται 450 ευρώ, αρκεί το οικο­γε­νειακό εισό­δημα να μην ξεπερνά τα 49.000 ευρώ.

Για τους έγγα­μους με τρία παιδιά, το όριο δια­μορ­φώ­νε­ται στα 50.000 ευρώ με το ποσό της ενί­σχυ­σης επίσης στα 450 ευρώ.

Από εκεί και πέρα για όσους έχουν περισ­σό­τερα από 4 παιδιά ισχύουν τα ακό­λουθα για το έκτακτο επίδομα 150 ευρώ για κάθε τέκνο:

Άγαμος με τέσσερα παιδιά (και εισό­δημα 54.000 ευρώ) θα λάβει 600 ευρώ

Έγγαμος με τέσσερα παιδιά (και εισό­δημα 55.000 ευρώ) θα λάβει επίσης 600 ευρώ

Άγαμος με πέντε παιδιά (και εισό­δημα 59.000 ευρώ) θα λάβει 750 ευρώ

Έγγαμος με πέντε παιδιά (και εισό­δημα 60.000 ευρώ) θα δει στον τρα­πε­ζικό του λογα­ρια­σμό 750 ευρώ.

Άγαμος με έξι παιδιά (και εισό­δημα 64.000 ευρώ) θα λάβει 900 ευρώ.

Έγγαμος με έξι παιδιά (και εισό­δημα 65.000 ευρώ) θα πάρει 900 ευρώ.

Διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι για μονο­γο­νεϊ­κές οικο­γέ­νειες, τα εισο­δη­μα­τικά κρι­τή­ρια ξεκι­νούν από τα 39.000 ευρώ και υπάρχει προ­σαύ­ξηση 4.000 ευρώ για κάθε επι­πλέον τέκνο.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.