Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε ειδική διοικητική προσφυγή για την ακύρωση δημοπρασίας στο Φαληράκι

Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου απορρίφθηκε η ειδική διοικητική προσφυγή των κ.κ. Σαρίκα Ματθαίου — Στεφάνου — Κυριάκου του Σταματίου, Ι.Κ.Ε. με την επωνυμία “Βαγιανού Δ. Διαχείριση τουριστικών καταλυμάτων”, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, Βαγιανού Μιχαήλ του Σωτηρίου, Πιννίκα Μαρίας Τσαμπίκας, Φαρμακίδη Ελισάβετ του Σάββα και Φαρμακίδη Κωνσταντίνου του Ιωάννη κατά της με αριθμ. 425/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου και της με αριθμ. πρωτ. 2/28375/11-06-2021 περίληψης διακήρυξης δημοπρασίας του αντιδημάρχου Ρόδου.
Με την ειδική διοικητική προσφυγή ζητήθηκε ειδικότερα η ακύρωση των υπ’ αριθμ. 425/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου με θέμα: «Α) Έγκριση καθορισμού των χώρων και των τιμών των προς παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού, παραλίας Β) Έγκριση και καθορισμός των όρων της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού -παραλίας σε τρίτους» (ΑΔΑ: ΨΘ9ΡΩ1Ρ-ΡΞΦ) και της με αριθμ. πρωτ. 2/28375/11-06-2021 Περίληψης Διακήρυξης Δημοπρασίας του Αντιδημάρχου Ρόδου (ΑΔΑ: 9ΥΑΤΩ1Ρ-ΞΨΝ).
Κρίθηκε από τον Συντονιστή ότι οι υπό κρίση αποφάσεις αποτελούν διοικητικές πράξεις που δεν δύνανται να προσβληθούν παραδεκτά με ειδική διοικητική προσφυγή.
Η διαδικασία της παραχώρησης τμημάτων αιγιαλού πραγματοποιείται εκμίσθωσης από τους OTA Α’ με πλειοδοτική δημοπρασία σύμφωνα με το Π.Δ. 270/81 κι αποτελεί τον ορισμό της σύνθετης διοικητικής ενέργειας, καθώς η τελική πράξη της κατακύρωσης του πρακτικού της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή ενσωματώνει όλες τις προηγούμενες διοικητικές πράξεις (εν προκειμένω την αριθμ. 425/2021 αρχική απόφαση περί έγκρισης των όρων της πλειοδοτικής δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή και την αριθμ. πρωτ. 28375/2021 Περίληψη Διακήρυξης Δημοπρασίας του Αντιδημάρχου Ρόδου), οι οποίες με τον τρόπο αυτό αποβάλλουν την αυτοτέλειά τους.
Η προσφυγή απορρίφθηκε ειδικότερα ως απαραδέκτως ασκηθείσα, λόγω μη συνδρομής μίας εκ των τριών προϋποθέσεων του παραδεκτού αυτής, ήτοι της εκτελεστότητας των προσβαλλόμενων πράξεων ως εκ τούτου δεν γίνεται τυπικώς δεκτή, ούτως ώστε να εξεταστεί περαιτέρω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου