ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο – Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νίκη Κεραμέως
Η υπουρ­γός Παι­δείας, Νίκη Κερα­μέως, δεν απέ­κλεισε το ενδε­χό­μενο να υπάρ­χουν αλλαγές στον τρόπο λει­τουρ­γίας τους

Το πρώτο κου­δούνι της νέας σχο­λι­κής χρονιάς πλη­σιά­ζει και οι απο­φά­σεις για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοί­ξουν τα σχολεία βρί­σκο­νται στα χέρια των μελών της επι­τρο­πής λοι­μω­ξιο­λό­γων. Σύμφωνα με την υπουργό Παι­δείας Νίκη Κερα­μέως, δεν απο­κλεί­ε­ται το ενδε­χό­μενο να υπάρ­χουν αλλαγές στον τρόπο λει­τουρ­γίας των σχο­λείων, ενώ δύο είναι τα σενάρια που εξε­τά­ζο­νται.

Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με την υπουργό Παι­δείας, που μίλησε στο MEGA, σχε­τί­ζε­ται με την έναρξη των μαθη­μά­των με όλους τους μαθητές κάθε τμή­μα­τος σε μία αίθουσα, τηρώ­ντας όλα τα μέτρα προ­στα­σίας, όπως είναι η χρήση της προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας. Το δεύτερο σενάριο είναι να συνε­χι­στεί η εκ περι­τρο­πής διδα­σκα­λία με επίσης αυξη­μένα μέτρα προ­στα­σίας.

«Επι­κρα­τέ­στερο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σενάριο, ωστόσο απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη γιατί σε αυτή την πρω­το­φανή παν­δη­μία πρέπει να εξε­τά­ζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευ­ταία επι­δη­μιο­λο­γικά δεδο­μένα. Άρα, οι απο­φά­σεις θα ληφθούν τον Αύγου­στο μαζί με τους ειδι­κούς», επε­σή­μανε η κυρία Κερα­μέως.

Όπως ανέφερε η ίδια, το υπουρ­γείο Παι­δείας μελετά τα επι­δη­μιο­λο­γικά δεδο­μένα, ενώ είναι σε τακτική επαφή και συνεν­νό­ηση με τους λοι­μω­ξιο­λό­γους. «Σε όλη την κρίση προ­σαρ­μο­ζό­μα­στε διαρκώς στα επι­δη­μιο­λο­γικά δεδο­μένα και ακο­λου­θούμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι’ αυτό και δεν μπο­ρούμε από τώρα να ανα­κοι­νώ­σουμε πώς θα λει­τουρ­γή­σουν τα σχολεία γιατί θα εξαρ­τη­θεί από την πορεία της παν­δη­μίας και τον μήνα Αύγου­στο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο», υπο­γράμ­μισε.

Κλη­θείσα να απα­ντή­σει στο τι θα γίνει στην περί­πτωση που εντο­πι­στεί κρούσμα κορο­νοϊού σε σχολείο, σημεί­ωσε ότι η επι­τροπή των λοι­μω­ξιο­λό­γων θα εκδώσει επι­και­ρο­ποι­η­μένα πρω­τό­κολλα σχετικά με το πώς μετα­χει­ρι­ζό­μα­στε την κάθε περί­πτωση. «Είναι πολύ σημα­ντικό να προ­χω­ρή­σουμε γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ο ιός θα είναι κοντά μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν», κατέ­ληξε.

Πηγή: ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.