Τοπικές Ειδήσεις

Πρωτοφανής στήριξη προς το Καστελόριζο από Eλληνες επισκέπτες – Kλείνουν τις διακοπές τους στο ακριτικό νησί

Ενα τεράστιο κύμα στήριξης από όλη την Ελλάδα «αγκαλιάζει» το Καστελόριζο τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την τεταμένη προηγούμενη εβδομάδα που η Τουρκία κλιμάκωσε την ένταση με επίκεντρο το ανατολικότερο άκρο της χώρας μας και κατ΄επέκταση της Ευρώπης.
Παρά το γεγονός ότι τις ημέρες της κρίσης, οι ακυρώσεις κρατήσεων διαδέχονταν η μία την άλλη, μετά την αποκλιμάκωση και την επαναφορά της καθημερινότητας στους γνώριμους ρυθμούς, το ενδιαφέρον Ελλήνων για διακοπές στο νησί έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Πολλοί Ελληνες, από διάφορα μέρη της χώρας επιθυμούν να περάσουν τις ημέρες των διακοπών τους στο ακριτικό νησί, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να δείξουν και εμπράκτως τη στήριξή τους, στο νησί που δοκιμάζεται πολλαπλώς.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Στράτο Αμύγδαλο που μίλησε στη «δ» τις τελευταίες ημέρες και μετά την αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, τόσο μεμονωμένοι επισκέπτες όσο και διάφοροι σύλλογοι ανά την Ελλάδα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για διακοπές στο Καστελόριζο, μεταξύ των οποίων και μέλη συλλόγου φωτογραφίας που εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το νησί και να φωτογραφίσουν τις ομορφιές του -αφιλοκερδώς- οι οποίες στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για την προώθησή του.
Σύμφωνα με τον κ. Αμύγδαλο, η στήριξη που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το νησί είναι πρωτοφανής, έπειτα από την τεράστια δοκιμασία της περασμένης εβδομάδας, γεγονός που έχει γεμίσει με αισιοδοξία και δύναμη τους λιγοστούς κατοίκους, αφού ο τουρισμός αποτελεί τη βασική πηγή εισροής χρημάτων.
Όπως έγραψε η «δ», μετά την καραντίνα κι αφού ομαλοποιήθηκε σχετικά η κατάσταση, έγιναν έστω και περιορισμένες κρατήσεις Ελλήνων επισκεπτών, που θα τόνωναν την τοπική οικονομία σε ένα νησί που κατά κύριο λόγο ζει από τον τουρισμό όμως, μετά τις εξελίξεις με την Τουρκία, τις κρατήσεις διαδέχθηκαν οι ακυρώσεις ενώ πολλοί που παραθέριζαν στο νησί την περασμένη εβδομάδα, έφυγαν άρον άρον λόγω των εξελίξεων.
Οι συνεχόμενες ακυρώσεις κρατήσεων στο νησί από την περασμένη Τρίτη μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, προκάλεσαν αγωνία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί για την συνέχεια της τουριστικής περιόδου, λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι με την διαμορφωθείσα κατάσταση το Καστελόριζο έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος του τουριστικού ρεύματος που ενισχυόταν από τα απέναντι τουρκικά παράλια είτε με Τούρκους τουρίστες της μιας ημέρας είτε με επισκέπτες που στο πλαίσιο των διακοπών τους στη γείτονα χώρα επισκέπτονταν το νησί για ημερήσια εκδρομή.
Επιπλέον οι ακυρώσεις Ρόδιων επισκεπτών και γενικότερα Ελλήνων υπό το φόβο θερμού επεισοδίου, σε συνδυασμό με τους ομογενείς που λόγω covid-19 δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο νησί καταγωγής τους και τους εν γένει περιορισμούς που έχει επιφέρει η πανδημία στις μετακινήσεις, είχαν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα για το νησί.
Πλέον το απαισιόδοξο κλίμα έχει αναστραφεί και ήδη από χθες άρχισαν να καταφθάνουν στο νησί Ελληνες επισκέπτες που αποφάσισαν με τον τρόπο αυτό να στηρίξουν το Καστελόριζο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Στράτο Αμύγδαλο το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα και ο Αύγουστος αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικός μήνας από πλευράς κρατήσεων.
Μετά την απογοήτευση της περασμένης εβδομάδας, το κύμα στήριξης του Καστελορίζου από επισκέπτες που αναμένονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, γέμισε με αισιοδοξία τους κατοίκους αφού προς στιγμή οι διαδοχικές ακυρώσεις επισκεπτών εξαιτίας του φόβου θερμού επεισοδίου, έπειτα από τις αερομαχίες της περασμένης εβδομάδας, έδειχναν μια σεζόν που είχε ήδη τιναχθεί στον αέρα πριν ξεκινήσει.
Η αλληλεγγύη όμως των Ελλήνων, έδειξε το δρόμο για την στήριξη του ακριτικού νησιού και ήδη χθες με το πλοίο της γραμμής έφτασαν οι πρώτοι επισκέπτες τους οποίους, όπως όλα δείχνουν, θα διαδεχθούν και άλλοι ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές στο Καστελόριζο το οποίο όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί το «φάρο» του νοτιοανατολικότερου άκρου όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου