Τον Οκτώβριο του έτους 2019, είχαμε την τύχη να γίνουμε δεκτοί και να εγγραφούμε στο τμήμα – εργαστήρι φωτογραφίας του Ιδρύματος Σταματίου, με Δάσκαλό μας, έναν καταξιωμένο του χώρου, τον διεθνούς φήμης Φωτογράφο κ. Μάκο Τσιμέττα.

Με την συμπαράσταση του Ιδρύματος, την δική μας επιμονή και το ενδιαφέρον, αλλά κυρίως με την μεταδοτικότητα του Δασκάλου μας, καταφέραμε να φτάσουμε έως και τον Φεβρουάριο του 2020, έχοντας έως τότε αποκομίσει σημαντικές γνώσεις για τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας, στον οποίο μόλις αρχίζαμε να εντρυφούμε.

Κυρίως όμως ο Δάσκαλός μας, ο Μάκος μας, στο πολύ μικρό αυτό χρονικό διάστημα, μετουσίωσε το ενδιαφέρον μας σε εν δυνάμει «φωτογραφικό βλέμμα» και μάλιστα διαφορετικό για τον κάθε ένα από εμάς, τέτοιο που ουδεμία σχέση είχε με τον τρόπο που βλέπαμε πρότερα την φωτογραφία. Αρχίσαμε να κατανοούμε τις τεχνικές, τις ορολογίες, την ιστορία του χώρου από το παρελθόν και την σημασία του για το μέλλον, αλλά και την καταλυτική επίδραση του συναισθήματος στο τελικό αποτέλεσμα κάθε φωτογραφίας, είτε αυτή είναι τραβηγμένη με ένα απλό κινητό, είτε με την καλύτερη φωτογραφική μηχανή που υπάρχει, αφού το συναίσθημα είναι τελικά αυτό που χαρακτηρίζει την «προσωπικότητα» και την «ηθική» του/της φωτογράφου.

Η απρόσμενη πανδημία, από την οποία ακόμα υποφέρουμε, δεν μας πτόησε και καταφέραμε με οδηγό τον Δάσκαλο, να παρουσιάσουμε και εκεί πρωτότυπες απόπειρες και δουλειές. Μας στέρησε όμως την διαπροσωπική επαφή, γιατί είναι αλήθεια, μεταξύ όλων των άλλων, ότι καταφέραμε να γίνουμε μια πολύ δεμένη ομάδα. Μας στέρησε επίσης το ταξίδι φωτογραφίας που σχεδιάζαμε στη Νίσυρο, τις εκδρομές στην ύπαιθρο και τα χωριά της Ρόδου, αλλά και την έκθεση φωτογραφίας, που είθισται να διοργανώνεται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς από το Ίδρυμα Σταματίου και τους μαθητές των φωτογραφικών του εργαστηρίων.

Σήμερα, όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, θέλουμε μέσα από την καρδιά μας, να ευχαριστήσουμε, το Ίδρυμα Σταματίου, το Πρόεδρό του κ. Μάνο Κόκκινο, αλλά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τον Δάσκαλό μας κ. Μάκο Τσιμέττα, για τη δυνατότητα που μας έδωσαν, να παρακολουθήσουμε αυτό το βιωματικό εργαστήρι φωτογραφίας, με το οποίο ανοίξαμε νέες προοπτικές στη ζωή μας, τις οποίες μάλλον δεν αναμέναμε οι περισσότεροι όταν ξεκινούσαμε αυτό το εγχείρημα, όχι επαγγελματικές, αλλά φωτογραφικές. Τους χρωστάμε πολλά και γι’ αυτό θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να τους ευχαριστήσουμε δημόσια.

Θα ήταν όμως ψέμα να μην πούμε, ότι έχουμε μέσα μας το παράπονο, της μη ολοκλήρωσης της χρονιάς μας λόγω της πανδημίας, γι’ αυτό και θέλουμε να ζητήσουμε από το Ίδρυμα Σταματίου, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό του Συμβούλιο, αλλά και από τον Δάσκαλό μας, εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί, να μας δώσουν τη δυνατότητα, να επαναλάβουμε τα μαθήματα, όχι επειδή μας τα χρωστάνε, αλλά επειδή επιθυμούμε διακαώς να εμπλουτίσουμε περαιτέρω τις γνώσεις μας και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να εξελισσόμαστε ως ομάδα. Τους διαβεβαιώνουμε δε, ότι θα ήμαστε δίπλα στο Ίδρυμα Σταματίου, που τόσα προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία, εκπληρώνοντας τους στόχους και το όραμα των Ιδρυτών του, σε ό, τι μας ζητηθεί και άπτεται των ενδιαφερόντων και των δυνατοτήτων μας.

Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ για όλα, ευελπιστώντας να εξεταστεί και εν τέλει να γίνει αποδεκτή η πρόταση-επιθυμία μας.

Ρόδος, 24 Ιουνίου 2020

Ονόματα

Μιχάλης Διασινός

Κατερίνα Μανέττα

Σοφία Δημητριάδου

Γιάννης Μαρίνος

Ιωάννα Μαρίνου

Νίκος Μπακαβέλος

Ευτυχία Γαλαχουσίδη

Μαριέττα Χατζηγιώργη

Ασημίνα Τσιμπιδάκη

Γεώργιος Πάττας

Λίλη Κακά Διακομιχάλη

Πόπη Μανίκαρου

Αυγενικού Φρόσω

Φωτεινή Πολεμικού

Γιώργος Μπαρμπούτης

Σταματία Στεργενάκη

Βασίλειος Ζώζας

Γεωργία Βελούδου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ