ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 178 ψήφους η Βουλή είπε «ναι» στο δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βουλή

Με πλειο­ψη­φία 178 ψήφων υπέρ έναντι 120 ψήφων κατά επί συνόλου 298 ψηφι­σά­ντων, το Κοι­νο­βού­λιο ψήφισε υπέρ της πρό­τα­σης του υπουρ­γι­κού Συμ­βου­λίου για τη διε­ξα­γωγή δημο­ψη­φί­σμα­τος, στις 5 Ιουλίου, προ­κει­μέ­νου να γίνει δεκτή ή να απορ­ρι­φθεί η πρόταση των θεσμών για το οικο­νο­μικό πρό­γραμμα της χώρας.

Υπέρ της πρό­τα­σης ψήφισαν οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανε­ξαρ­τή­των Ελληνών. Νέα Δημο­κρα­τία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά, ενώ οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ κατέ­θε­σαν τη δική τους πρόταση σημο­ψη­φί­σμα­τος.

Μετά την έκδοση του απο­τε­λέ­σμα­τος η πρό­ε­δρος της Βουλής κυρία Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου μετέβη στο προ­ε­δρικό Μέγαρο για να παρα­δώ­σει το προ­ε­δρικό διά­ταγμα για τη διε­ξα­γωγή του δημο­ψη­φί­σμα­τος στο Πρόεδρο της Δημο­κρα­τίας κ Προκόπη Παυ­λό­πουλο προ­κει­μέ­νου να το υπο­γρά­ψει.

Για την έγκριση της πρόταση της κυβέρ­νη­σης για δημο­ψή­φι­σμα απαι­τού­νταν η σύμφωνη γνώμη 151 βου­λευ­τών. Σημειώ­νε­ται ότι η κοι­νο­βου­λευ­τική δύναμη των κομ­μά­των της συμπο­λί­τευ­σης, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αριθμεί συνο­λικά στους 162 βου­λευ­τές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια­θέ­τει 149 βου­λευ­τές και οι ΑΝΕΛ 13.

Δεν θα ζητή­σουμε την άδεια Σόιμπλε και Ντάι­σελ­μπλουμ για να δώσουμε το λόγο στον ελλη­νικό λαό, είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός. Ο ελλη­νι­κός λαός θα απο­φα­σί­σει κυρί­αρχα και η απόφαση θα γίνει σεβαστή, ξεκα­θά­ρισε. Παράλ­ληλα ανα­ρω­τή­θηκε γιατί κάποιοι ζητούν από τον ΠτΔ να παρα­βιά­σει τον κανο­νι­σμό της Βουλής μη επι­τρέ­πο­ντας το δημο­ψή­φι­σμα.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς υπο­στή­ριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στη χρε­ο­κο­πία. Η χώρα γονα­τί­ζει, βυθί­σατε τη χώρα στην ύφεση. Βυθί­σατε μια ασφυξία ρευ­στό­τη­τας, τα κάνατε μαντάρα. Υπο­σχε­θή­κατε προ­ε­κλο­γικά πράγ­ματα που δεν μπο­ρού­σαν να γίνουν, είπε.

Σχε­διά­ζετε εξαρχής να σύρετε τον λαό έξω από το ευρώ. Σας προ­τεί­νουμε τη μεγάλη συνεν­νό­ηση, αφήστε το δημο­ψή­φι­σμα. Καλούμε όλες τις ευρω­παϊ­κές δυνά­μεις να ματαιώ­σει τα σενάρια κατα­στρο­φής.

Η Ελλάδα είναι η ψυχή μας αλλά η Ευρώπη είναι η ταυ­τό­τητά μας και αυτά τα δυο πάνε μαζί. Επι­χει­ρή­σατε πρα­ξι­κό­πημα αλλά χωρίς αντι­κεί­μενο πλέον, υπο­γράμ­μισε ο κ. Σαμαράς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.