Απόψεις

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές

Γινόμαστε μάρτυρες του πιο καταγγελτικού λόγου του ΙΗΣΟΥ το βράδυ της Μ. Δευτέρας.

Πέρασαν 2000 χρόνια περίπου και ίσως δεν υπάρχει λόγος πιο επίκαιρος, λόγος αλήθειας, βάθους και ουσίας, αν στη θέση των γραμματέων και Φαρισαίων, βάλεις τους άρχοντες όλων των βαθμίδων και δυστυχώς όλων των θεσμών.

Οδηγούς και τυφλούς τους αποκαλεί, γιατί, περνάνε από ψιλό κόσκινο το κουνούπι και καταπίνουν την καμήλα.

Αλίμονο σε εσάς, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, καταγγέλλει, που καμώνεστε ότι τηρείτε τα επιφαινόμενα και τους τύπους και αυτά που έχουν ουσία, τα αφήνετε στο έλεος και στην τύχη τους.

Υποκριτές, φοράτε τα καλά σας, γυρνάτε από εδώ και από εκεί, μοιράζετε όμορφες κουβέντες, σε μια προσπάθεια συνεχή, να προσηλυτήσετε κάποιους και όταν το καταφέρετε, τους κάνετε χειρότερους από εσάς.

Μάθατε να ορκίζεστε, να υπόσχεστε, ορκίζεστε υποκριτές στο χρυσό που είναι πάνω στο θυσιαστήριο και αγνοείτε το θυσιαστήριο.

Τι έχει ανόητοι υποκριτές μεγαλύτερη αξία, ο χρυσός ή το θυσιαστήριο που αγιάζει τον χρυσό.

Ανόητοι, υποκριτές οδηγοί και τυφλοί, σας βολεύει και ισχυρίζεστε πως αν κάποιος ορκιστεί στο Ναό δεν τρέχει τίποτα, αν όμως ορκιστεί στον χρυσό που βρίσκεται στο Ναό, οφείλει να τηρήσει τον όρκο του.

Σας βολεύει ανόητοι υποκριτές, αν ορκιστείτε στον Λαό που είναι ο Ναός, καμιά υποχρέωση δεν σας δεσμεύει για να τηρήσετε τον όρκο σας.

Τον όρκο όμως στον χρυσό, οφείλετε να τον τηρείτε και τον τηρείτε με ευλάβεια, αγνοώντας δικαιώματα και πατώντας επί πτωμάτων.

Έχετε πάψει από καιρό να είστε υπηρέτες του Ναού, του Λαού, της Κοινωνίας και έχετε καταντήσει υπηρέτες του χρυσού και των αφεντικών του χρυσού.

Υπηρέτες ισχυρών οικονομικών παραγόντων, χρηματοπιστωτικών συστημάτων και τραπεζών, ανερυθρίαστα αλλάξατε αφεντικό, αντί του θυσιαστηρίου επιλέξατε το δώρο που βρίσκεται στο θυσιαστήριο, αντί του Λαού και της Κοινωνίας, επιλέξατε το χρυσό και τα αφεντικά τους.

Τί έχει πιο μεγάλη αξία, ανόητοι και υποκριτές, ο χρυσός ή ο Ναός που είναι ο Λαός και η Κοινωνία και είναι αυτά που αγιάζουν τον χρυσό.

Αλίμονο σας ανόητοι υποκριτές, είστε τυφλοί και δεν μπορείτε να δείτε ότι μοιάζετε με τάφους περιποιημένους και ασβεστωμένους, που από έξω φαίνονται ωραίοι και μέσα ζέχνουν από βρώμα και δυσωδία.

Με τους τάφους μοιάζετε από έξω και στα λόγια φαίνεστε δίκαιοι και ότι σας νοιάζει και ενδιαφέρεστε για τον Λαό και την Κοινωνία και στην πραγματικότητα είστε γεμάτοι υποκρισία και ψευτιά.

Φίδια και γεννήματα εχιδνών, πώς θα ξεφύγετε από την κρίση και πως θα αποφύγετε τον πέλεκυ της τιμωρίας;

Υποκριτές καλά τα καταφέρνετε, πρώτοι στις συναθροίσεις και τις συναγωγές, φοράτε τα καλά σας τα κουστούμια και περηφανευεστε όταν σας αποκαλούν με τους τίτλους των αξιωμάτων σας.

Βγάζετε τα μάτια σας μεταξύ σας, για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία, δικό σας οπλοστάσιο και δημιουργία το νομικό και θεσμικό πλαίσιο, με τέχνη περισσή το χρησιμοποιείτε εις βάρος αυτών που θέλετε να εξαφανίσετε.

Αγαστή η συνεργασία σας όταν πρόκειται να φάτε τα σπίτια και τον μόχθο των πολιτών, όταν θέλετε να υποθηκεύσετε στο αόριστο μέλλον την δουλειά των εργαζομένων.

Ουαί ημίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, πτώματα τυμπανιαία, μικροί και άβουλοι, υπολειπόμενα των συνθηκών και των περιστάσεων, κατατεμαχίζετε το κουνούπι και καταπίνετε την καμήλα.

Αποσιωπάτε τα ουσιώδη και ξοδεύετε τον χρόνο σας και την όποια φαιά ουσία διαθέτετε, στην μεταξύ σας πάλη και στον μεταξύ σας ανταγωνισμό.

Πάλη και ανταγωνισμός, όχι για το καλό του Λαού και της Κοινωνίας αλλά για την διατήρηση ή κατάκτηση της εξουσίας.

Υποκριτές, ανεμίζετε αισχρά τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, βουλεύεστε και αποφασίζετε συστάσεις προανακριτικών επιτροπών, όχι για την ανακάλυψη της αλήθειας, αλλα το ρίξιμο στάχτης στα μάτια των πολιτών και την χάλκευση δεσμών για τους αντιπάλους.

Ανόητοι και τυφλοί, εσείς που τα αυτιά σας δεν ακούνε και τα μάτια σας δεν βλέπουν, στο ίδιο καράβι ανόητοι αρμενίζετε και όλοι μαζί θα βουλιάξετε.

Στης πολιτικής το καράβι το ίδιο είστε επιβάτες, που με τα έργα και τις συμπεριφορές σας το οδηγείτε στη ξέρα, το οδηγείτε στην καταστροφή.

Ανόητοι και τυφλοί, μόνη ελπίδα του Λαού άλλη δεν είναι από την πολιτική, σε αυτή ζητά αποκούμπι και εσείς την ξευτελίζετε.

Δικαστήρια, εξεταστικές και ανακριτικές επιτροπές, ειδικά δικαστήρια, εμπλοκή ανούσια της δικαιοσύνης στην πολιτική, ένα και μόνο έχουν αποτέλεσμα, την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.

Αλίμονο σε αυτούς που για δάσκαλο και καθοδηγητή τους διάλεξαν τον πατέρα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, αυτός έφερε στην πολιτική αυτές τις μεθόδους απαξίωσης και στρέβλωσης της λειτουργίας της.

Πρώτος διδάξας για το πώς συκοφαντείς αντιπάλους, για το πως σπιλώνεις υπολήψεις.

Ουαί ημίν πολιτευόμενοι και πολιτικοί, αν αντί για τον κότινο του ήθους και της προσφοράς επιλέγετε την υποκρισία και το ψεύδος.

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος 27/5/2021

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου