Τοπικές Ειδήσεις

Οικογένεια προσφεύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια για τις βλάβες που υφίσταται από τους αθίγγανους του Κορακόνερου

Διαστάσεις αναμένεται να προσλάβει στο προσεχές διάστημα η συνεχιζόμενη κατάληψη ιδιωτικών εκτάσεων στην περιοχή του Κορακόνερου από αθίγγανους που έχουν μεταφέρει παράγκες του καταυλισμού τους, προκειμένου να αποφύγουν την απομάκρυνση αυτών με τις διαδικασίες που προβλέπονται για τον αιγιαλό και παραλία καθώς και για την προστασία των ακινήτων του δημοσίου.

Γνωστός μηχανολόγος μηχανικός και μια δικηγόρος των Αθηνών έχουν ήδη αναθέσει στην δικηγορική εταιρεία «Μαυρομάτης – Κυπριώτη και Συνεργάτες» να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα κατά του Ελληνικού Δημοσίου και την λήψη μέτρων και κατά όλων των συναρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών.
Ζητούν συγκεκριμένα να τεθεί άμεσα τέλος στην αυθαίρετη, παράνομη και συνεχιζόμενη κατάληψη τμημάτων δημόσιου χώρου, αιγιαλού παραλίας, και ιδιωτικών εκτάσεων, στην υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και στην εν γένει εγκληματική δραστηριότητα που συνεχίζεται από ομάδα (Ρομά) στην περιοχή του Νέου Καρνάγιου (Καναμάτ) και Κορακόνερου.
Οπως εκθέτουν η περιοχή αυτή η οποία παρανόμως και για αρκετά χρόνια έχει καταληφθεί από ομάδες ΡΟΜΑ αποτελεί για το νησί της Ρόδου μία από τις σημαντικότερες περιοχές, καθ΄ ότι εκεί έχει σχεδιαστεί η νέα ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του νησιού, εκεί λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια η νέα μαρίνα Ρόδου, – όπου φιλοξενεί επισκέπτες προβολής, υψηλού εισοδήματος, εκεί βρίσκεται το αθλητικό κέντρο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», όπου αθλείται η νεολαία μας και επιπλέον διέρχεται ο νέος οδικός άξονας, ο οποίος αποτελεί την περίφημη νέα είσοδο της πόλεως Ρόδου, μέρος του οποίου έχει ολοκληρωθεί και έχει δοθεί προς χρήση.
Τμήμα των καταληφθέντων ακινήτων, από τους ΡΟΜΑ και συγκεκριμένα ένα οικόπεδο εκτάσεως 1.540 Μ2, ανήκει σε εκείνους, κατά ποσοστό ½ εξ΄αδιαιρέτου. Το συγκεκριμένο οικόπεδο, όπως τονίζουν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο καθότι η προβλεπόμενη οδός του σχεδίου πόλεως έμπροσθεν αυτού, που αποτελεί μέρος της περιμετρικής οδού, έχει τεθεί σε κοινή χρήση και έχει υλοποιηθεί και είναι προσπελάσιμη από ήδη εγκεκριμένη δημοτική οδό.
Για το παραπάνω ακίνητο, καταβάλλουν ανελλιπώς, εμπρόθεσμα και νόμιμα όλους τους προβλεπόμενους από την Ελληνική Δημοκρατία φόρους, τέλη και εισφορές, μεταξύ των οποίων και τον αναλογούντα ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ και δημοτικά τέλη.
Ωστόσο τόσο η μητέρα τους, όσο ήταν εν ζωή, όσο και εκείνοι, έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν, να ασκήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους ως ιδιοκτήτες του ακινήτου, εκμεταλλευόμενοι με οποιονδήποτε προβλεπόμενο από το νόμο τρόπο, καθόσον αυτό, όπως και μεγάλος μέρος της λοιπής πέριξ αυτού εκτάσεως, έχει καταληφθεί αυθαίρετα και παράνομα από ομάδες ΡΟΜΑ, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί εντός αυτού, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε έστω και σκέψη για επίσκεψή του, από οποιονδήποτε.
Σημειωτέον ότι έχουν κατασκευάσει αυτοσχέδιες κατοικίες, οι οποίες άγνωστο με ποιον τρόπο και υδροδοτούνται και ηλεκτροδοτούνται, προφανώς παρανόμως και χωρίς να καταβάλλουν τα αναλογούντα τέλη γεγονός το οποίο διευκολύνει την μόνιμη εγκατάστασή τους εκεί.
Περαιτέρω, όπως εκθέτουν, δεν είναι δυνατή, η προσφυγή στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, για την άσκηση των προβλεπομένων από το νόμο ενδίκων μέσων, καθόσον, αφενός δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία των καταληψιών, οι οποίοι είναι άγνωστο, αν είναι καταγεγραμμένοι κάπου, αφετέρου αυτοί κατά καιρούς εναλλάσσονται με άλλους επίσης άγνωστων στοιχείων, ώστε είναι αδύνατη η ταυτοποίησή τους.
Είναι γνωστό, ότι και στο παρελθόν και άλλοι δημότες και φορείς της πόλεως, διαμαρτυρήθηκαν, με τον πλέον έντονο τρόπο, προς όλες τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει οποιαδήποτε ενέργεια αυτών, προκειμένου, οι ιδιοκτησίες να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Εκθέτουν ακόμη ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστό ότι δεν έχει εκδοθεί ουδεμία απόφαση, για την νόμιμη διαμονή της συγκεκριμένης ευπαθούς κοινωνικής ομάδας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 11 του άρθρου 13 του ν. 3212/2003, για την στεγαστική αποκατάσταση των οποίων προβλέπεται με τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου η δυνατότητα έγκρισης, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στις παραχωρούμενες από το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλα Ν.Π.Δ.Δ. για το σκοπό αυτό (της στεγαστικής αποκατάστασης) εκτάσεις, σε συνδυασμό με τις λοιπές διατάξεις των σχετικών νόμων (3212/2003, 4483/2017 κ.α.).
Ζητούν έτσι να προβούν οι αρμόδιοι στις οφειλόμενες από το νόμο ενέργειες, ώστε:
– να καθαιρεθούν, οι πάσης φύσεως παράνομες κατασκευές, οι οποίες έχουν αναγερθεί επί του ακινήτου συνιδιοκτησίας τους
– να απομακρυνθούν, από το παραπάνω ακίνητο τα παρανόμως εισελθόντα σε αυτό, άγνωστα πρόσωπα, το πιθανότερο ΡΟΜΑ, τα οποία το έχουν καταλάβει και το χρησιμοποιούν, ως κατοικία τους και ως χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων και κάθε είδους κλοπιμαίου ή μη αντικειμένου, ώστε να αποδοθεί η ακώλυτη χρήση του σε εκείνουν, άλλως θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα, κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον κάθε αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής, ώστε και να αποζημιωθούν για την διαρκή παράνομη στέρηση της χρήσης του ακινήτου και να ζητήσουν χρηματική αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου