Ειδήσεις

Συνάντηση της Ρένας Παυλάκη – Διακίδη με τους κκ Σ. Χατζησάββα και Ν. Φουτούλη

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββα Χατζησάββα και τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκο Φουτούλη είχε την Δευτέρα η Ρένα Παυλάκη – Διακίδη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Η συνάντηση έγινε ενόψει των κοινών δράσεων που αναλαμβάνουν ΕΚΡ και Φαρμακευτικός Σύλλογος, με την ευκαιρία της εργατικής Πρωτομαγιάς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την διάλυση της δημόσιας υγείας, αλλά και τις γενικότερες επιπτώσεις των πολιτικών των μνημονίων στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι ιδιαίτερα ηχηρό το μήνυμα της συνεργασίας και της από κοινού δράσης μεταξύ των συλλογικών εκφράσεων της κοινωνίας, όπως αυτό βγαίνει μέσα από την πρωτοβουλία για την οργάνωση συναυλίας την Τετάρτη 30 Απριλίου στο Ακταίον, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Λάκη Παπαδόπουλος, Νίκου Ζιώγαλα και «The old phase reverse».

Στην διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΚΡ Σάββα Χατζησάββα, συζητήθηκαν οι τραγικές επιπτώσεις της τετραετούς εφαρμογής των μνημονίων στη χώρα, στην οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία.

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων σε επίπεδα φτώχειας, η διάλυση του εργατικού δικαίου και η θεσμοθέτηση του εργασιακού μεσαίωνα, επιβάλλει τη συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής και για την κατάργηση όλων των μνημονιακών, αντεργατικών νόμων, τόνισε ο κ. Χατζησάββας.

Φόβους ότι η κατάρρευση της δημόσιας υγείας δεν θα σταματήσει εδώ αλλά θα έχει και συνέχεια, διατύπωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νίκος Φουτούλης, στη διάρκεια της συνάντησης.

Ενδεικτικά ο κ. Φουτούλης ανέφερε τα 3 εκατομμύρια των ανασφάλιστων Ελλήνων, τους 172 ανθρώπους που έχασαν φέτος τη ζωή τους από τη γρίπη , την αύξηση κατά 43% της βρεφικής θνησιμότητας, την επανεμφάνιση, μετά από 40 χρόνια της ελονοσίας, τη μείωση της δαπάνης για τη δημόσια υγεία στα πρωτοφανώς χαμηλά επίπεδα του 1,8 δισ. ευρώ (πιο χαμηλά και από το 2004, όταν ανερχόταν στα 2,4 δισ. ευρώ), την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο 60%, 70%, ακόμη και 80%, στην φαρμακευτική δαπάνη.

Τόσο ο κ. Χατζησάββας, όσο και ο κ. Φουτούλης τόνισαν ότι οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν και ευχήθηκαν οι νέες τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που θα αναδειχθούν από τις επικείμενες εκλογές, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να σταματήσει την περαιτέρω διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού και να ανοίξει πραγματικούς δρόμους προς την ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου