Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Κλεάνθης- Δόξα Καρδάμαινας στις 20/02 (22η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Καρδάμαινας, Γ.Τρικούλη ποινή δυο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθη, Γ. Δανά ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ.Ι του Π.Κ.).
Κλεόβουλος – Α.Ε. Κως στις 25/02 (22η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Κω, Μ. Ντιμιτρίεβιτς ποινή μιας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Ταξιάρχης Καλάθου- Πολυβώτης στις 21/02 (16η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολυβώτη, Π.Φωτεινή ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον Β’ βοηθό διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ – περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Πολυβώτη, Γ.Ορσάρη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ.Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Άγιος Ισίδωρος- Ορφέας στις 23/02 (16η αγωνιστική )
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Ισιδώρου, Δ. Αν. Πολυχρόνη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ – περ. Ι του Π.Κ.).
Απόλλωνας Καλυθιών- Ευκλής στις 23/02 (18η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή του Ευκλή, Παν. Σταυρουλλάκη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον Α’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ.Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλυθιών, Β.Παπαρίζο ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον Α’ βοηθό διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ – περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 28/03/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις επί απολογιών
Α.Ε. Λέρου- Α.Ο. Πυλίου στις 14/02 (21η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο της Α.Ε. Λέρου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 15’ παρ. 4α’ του Π.Κ.).
Δημόσιες δυσμενείς κρίσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών μελών και οργάνων της ΕΠΣΔ και διαιτητού
Η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο του Εθνικού Αρχίπολης για το παράπτωμα των δυσμενών κρίσεων και διαφημιστικών δηλώσεων ,κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό της παρούσας και επιβάλλει σε βάρος του εγκαλούμενου σωματείου Εθνικός Αρχίπολης την χρηματική ποινή 500ευρώ (άρθρο 20Α’ παρ. 1 και περ. 2α του Π.Κ.).
Η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο του Α.Σ. Τήλος για το παράπτωμα των δυσμενών κρίσεων και διαφημιστικών δηλώσεων ,κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό της παρούσας και επιβάλλει σε βάρος του εγκαλούμενου σωματείου Α.Σ. Τήλος την χρηματική ποινή 500ευρώ (άρθρο 20Α’ παρ. 1 και περ. 2α του Π.Κ.).
Ποσειδώνας Καρπάθου- ΑΕΡΑ στις 12/02/(20η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τελέσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο της ΑΕΡΑ την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης .Στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Ανδρέα Σταύρου- προπονητή την πειθαρχική ποινή της απαγορεύσεις εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στον χώρο των αποδυτήριων για τέσσερεις αγωνιστικές και χρηματική ποινή 50 ευρώ (άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 28/03/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται το έγγραφο αίτημα του σωματείου της ΑΕΡΑ περί αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης για την μη τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα ΑΕΡΑ – Φοίβος στις 16/02/2020 για τους λόγους που αναφέρονται στο από 24/02/2020 έγγραφό του. Ορίζει νέα ημερομηνία εκδίκασης την Πέμπτη 05/03/2020 και ώρα 16:00
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 05/03/2020 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Κλεάνθης- Δόξα Καρδάμαινας στις 20/02 (22η αγωνιστική)
Το σωματείο του Κλεάνθη, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 3Β΄ παρ.4’ και παρ. 6 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Α.Ο. Πυλίου- Ηρακλής Μαριτσών στις 16/02 (22η αγωνιστική)
Το σωματείο του Α.Ο. Πυλίου, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 3α και 3β’-΄ παρ.4β’ και παρ. 6 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 91 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Άγιος Γεώργιος- Πολύστρατος που διεξήχθη στο γήπεδο Μαλώνας στις 23/02/2020, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Β. Βασιλώττου του σωματείου Πολύστρατος και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Β. Βασιλώττου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 96 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Άγιος Ισίδωρος- Ορφέας που διεξήχθη στο γήπεδο Αγίου Ισιδώρου στις 23/02/2020, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Π. Μαθιού του σωματείου Ορφέας και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Π. Μαθιού, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 144 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Αστέρας Μασάρων- ΓΑΣ Ιάλυσος που διεξήχθη στο γήπεδο Μασάρων στις 22/02/2020, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κ-16 Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Γ. Δημητριάδη του σωματείου Αστέρας Μασάρων και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Γ. Δημητριάδη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 175 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Κλεάνθης- Δόξα Καρδάμαινας που διεξήχθη στο γήπεδο Παραδεισίου στις 20/02/2020, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Σταμάτη Μαχλή του σωματείου Κλεάνθης και δη του δηλωθέντος ως τραυματιοφορέας αυτού, κ. Σσταμάτη Μαχλή, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 175 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Κλεάνθης- Δόξα Καρδάμαινας που διεξήχθη στο γήπεδο Παραδεισίου στις 20/02/2020, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Ευα. Μπινόγλου του σωματείου Κλεάνθης και δη του δηλωθέντος ως τραυματιοφορέας αυτού, κ. Ευα. Μπινόγλου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου