Τοπικές Ειδήσεις

Η πρόταση του Στράτου Καρίκη για την κρουαζιέρα

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ  : ‘’  Η Ρόδος επενδύει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Η στρατηγική για να γίνουμε home port. Έχουμε πρόγραμμα και σχέδιο για την επόμενη μέρα ’’

 

‘’H Ρόδος πρέπει να γίνει home port για την κρουαζιέρα. Στο πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τον τουρισμό, η δική μας επιλογή είναι να επενδύσουμε στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Για πρώτη φορά ο Δήμος θα αποκτήσει στρατηγική για την κρουαζιέρα.’’ τονίζει ο υπ.Δήμαρχος Στράτος Καρίκης.

Η Ρόδος υποχωρεί στον τομέα της κρουαζιέρας. Από τα 340 κρουαζιερόπλοια και τους 342.063 επιβάτες το 2015, υπάρχει μια πτωτική πορεία για να φτάσουμε το 2018 να έχουμε 210 κρουαζιερόπλοια και 237.808 επιβάτες.
Η κρουαζιέρα υποχωρεί γιατί δεν εχουμε στρατηγική. Στρατηγική όμως δεν είναι απλώς να περιμένεις το κρουαζιερόπλοιο, στρατηγική ανάπτυξης της κρουαζιέρας είναι αυτή που διαμορφώνει ένα ελκυστικό λιμενικό περιβάλλον με υποδομές, σύγχρονο τερματικό σταθμό επιβατών, υπηρεσίες.
Σήμερα η  Ρόδος έχει ένα πολύ χαμηλό μερίδιο ως home port στην Ελλάδα,  που είναι κάτω από το 4%. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε.

Home Port για την κρουαζιέρα στη Ρόδο σημαίνει:

-Τουρίστες υψηλού εισοδήματος που θα μείνουν από 24 έως 48 ώρες ώρες στην Ρόδο πριν την επιβίβαση ή μετά την αποβίβαση ενώ μπορούν να συνδυάσουν την κρουαζιέρα με ένα πακέτο διαμονής στο νησί μετά το τέλος της.

-Ελάχιστη ημερήσια δαπάνη επιβάτη στα 200 ευρώ, που πηγαίνουν σε όλους τους κλάδους ( ξενοδοχεία, εστίαση, μεταφορές)
-Αναβάθμιση του αεροδρομίου και νέες αεροπορικές συνδέσεις.
-Ενίσχυση των καταλυμάτων στην πόλη της Ρόδο ή και σε κοντινές περιοχές.
-Δημιουργία πολλαπλασιαστικών εσόδων και σε άλλους κλάδους της τοπικής οικονομίας και νέες θέσεις εργασίες από τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την κρουαζιέρα( terminal, διαχείριση αποσκευών).

Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ και ο Στράτος Καρίκης έχουν πρόγραμμα και σχέδιο. Η Ρόδος θα επενδύσει στην κρουαζιέρα μέσα από 4 κινήσεις:

1ον) Συνεργασία με εταιρεία διαχείρισης κρουαζιέρας που θα αναλάβει όλες τις υπηρεσίες προς τους επιβάτες, από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο.

2ον) Ανάπτυξη νέων υποδομών και βελτίωση της λειτουργίας του τερματικού σταθμού επιβατών.

3ον) Μείωση των τελών για τα κρουαζιερόπλοια και ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής της Ρόδου, ως προορισμού κρουαζιέρας.

4ον) Ο Δήμος θα αναπτύξει εφαρμογή για την παροχή χρηστικής πληροφορίας στον επιβάτη αλλά και για την προβολή της Ρόδου. Ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό που θα παρέχει πληροφορίες και επιλογές στον επισκέπτη της κρουαζιέρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου