Ατάκτως Ερριμμένα

Απίστευτα

Eίναι πραγματικά εκπληκτικά όλα όσα ακούγονται στη δίκη Παπακωνσταντίνου. Κρίμα που χάνονται ανάμεσα σε άλλα σπουδαία που μας απασχολούν. Και είμαστε ακόμη στην Τρίτη ημέρα. Εκπληκτικά για το πώς λειτουργεί αυτό το κράτος, οι εκπρόσωποι του, οι υπάλληλοι του.
Τι μάθαμε;
Επί τρία ολόκληρα χρόνια οι αρμόδιοι μηχανισμοί του ΣΔΟΕ έχουν καταφέρει να ελέγξουν 30 από τους…. 2062 καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Μάθαμε την δημόσια παραδοχή των μαρτύρων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν σε νευραλγικές θέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών πως ουσιαστικά δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος στους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Παράλληλα, η χώρα αιμορραγεί, ζητώντας ενέσεις ρευστότητας, ενώ από το 2009 η πάταξη τη φοροδιαφυγής παραμένει προεκλογική υπόσχεση όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα…. «Αν δεν υπήρχε αυτή η λίστα θα ελέγχονταν αυτά τα πρόσωπα;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου προσπαθώντας και ο ίδιος να κατανοήσει την τόσο μεγάλη καθυστέρηση που επέδειξαν οι μηχανισμοί και δεν κατάφεραν ακόμη να καταλήξουν ούτε καν στο πρόστιμο που θα πρέπει να καταλογίσουν στους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου. Μάθαμε και την ανευθυνότητα εκπροσώπων «δεν θέλω να το πω δόλο) , με την ευθεία ερώτηση δικαστών, στα όρια της αυστηρής κριτικής ή ίσως και της ειρωνείας, για την απώλεια του πρωτότυπου ψηφιακού δίσκου από τον κατηγορούμενο Γ. Παπακωνσταντίνου, η πλευρά του οποίου δίδει την ασαφή απάντηση ότι πήγε σε έναν χώρο αποθηκευτικό για τα απόρρητα και χάθηκε στη .. μετακόμιση. «Καλά ο υπουργός δεν είχε συρτάρι στο γραφείο του κλειδώνει;», ήταν η ερώτηση που σαφώς καταδεικνύει τον προβληματισμό των ανωτάτων δικαστών για τις απαντήσεις επ’ αυτού.Η ομολογία σοκ των στελεχών των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών για τους προβληματικούς φορολογικούς ελέγχους

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ