Απόψεις

Η μομφή απορρίφθηκε – Οι υποκλοπές παραμένουν…

Οι έλληνες και οι ελληνίδες βιώνουν αυτή την περίοδο το προεκλογικό κλίμα του 2023. Δυστυχώς, βιώνουν – ακόμη μια φορά – ακραία πόλωση, μεταξύ Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α : – αφού η Ν.Δ καταγγέλλει τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ταυτόχρονα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καταγγέλλει τα σκάνδαλα της σημερινής διακυβέρνησης, -αφού εκτοξεύονται εκατέρωθεν ύβρεις & βαρύτατοι προσωπικοί χαρακτηρισμοί κ.λ.π.

Τις καθημερινές «κοκορομαχίες» πόλωσης και διχασμού μεταξύ εκπροσώπων της Ν.Δ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στα κανάλια, διαδέχθηκαν οι ακραίες – πολλές φορές υβριστικές – αντεγκλήσεις τους, κατά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή, για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ.

· Πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Ν.Δ «εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον πρωθυπουργό» ( ! ).

· Υπουργός της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ μοίρασε χαρακτηρισμούς σε πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΣΥ/ΡΙΖ.Α : «είστε άθλια υποκείμενα» ( ! ), «είστε ψεύτες, λασπολόγοι» …!

· Βουλευτής της Ν.Δ χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α «πολιτικούς πιθήκους, που ουρλιάζουν» ( ! ).

· Υπουργός της Ν.Δ παρομοίασε πρώην υπουργό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τον σκύλο «ραντανπλάν» ( ! ).

· Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α χαρακτήρισε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης «Άλαν Ντάλτον» ( ! ).

· Πρώην υπουργός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α χαρακτήρισε σημερινό υπουργό της Ν.Δ «κλόουν και κακομοίρη, που βλέπει την φυλακή να έρχεται και τρέμει» ( ! ).

· Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κοινό νταβατζή» !

Ενδεικτικά αυτοί οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και άλλα πολλά υβριστικά και διχαστικά δυστυχώς «εκτοξεύτηκαν» στην Βουλή, μεταξύ Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι, δυστυχώς, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων! Στο τέλος, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης απορρίφθηκε, αλλά το σκάνδαλο των υποκλοπών, δυστυχώς, παραμένει.

Αυτή η ακραία, διχαστική πολιτική συμπεριφορά των δυο κομμάτων, προφανώς βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία προς τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αναντιστοιχία προς τους κινδύνους της χώρας μας και της Δημοκρατίας μας. Σε αναντιστοιχία προς τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας.

Η τουρκική απειλή, η βαριά σκιά των υποκλοπών στην Δημοκρατία μας και η ακρίβεια είναι το βασικό τρίπτυχο του πραγματικ0ύ πολιτικού κλίματος, μέσα στο οποίο βαδίζουμε προς εκλογές και όχι η τεχνητή διχαστική πόλωση, που σκόπιμα καλλιεργούν ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ν.Δ, για να περιχαρακώσουν ψηφοφόρους τους.

Ιδιαίτερα η τουρκική απειλή επιβάλλει σοβαρότητα και υπευθυνότητα των πολιτικών κομμάτων, καθώς και εθνική συνεννόηση των ηγεσιών τους. Ακραίες πολιτικές συμπεριφορές, με φρασεολογίες σαν αυτές που ενδεικτικά ανέφερα παραπάνω, υπονομεύουν κάθε διάθεση για εθνική συνεννόηση. «Θρέφουν» τον διχασμό και αποδομούν την εθνική ομοψυχία, που είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στις απειλές πολέμου, που «εκτοξεύονται» καθημερινά από την Τουρκία.

28 / 1 / 2023 – Κοσμάς Σφυρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου