Απόψεις

Βασίλης Παπανικόλας: Το θέατρο συμψηφισμών Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ένα ερωτηματικό στο -γνωστό μας από το 2015- “Μένουμε Ευρώπη”, έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Σε τι φταίει όμως ένα “ασήμαντο” ερωτηματικό;

Σε τίποτα δεν φταίει το ερωτηματικό, σας απαντώ…

Φταίει αποκλειστικά εκείνο στο οποίο αυτό συνειρμικά παραπέμπει, δηλαδή στο αν εξακολουθεί η χώρα μας να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα και εκείνους τους δικαιοκρατικούς θεσμούς του Ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού (το λεγόμενο Ευρωπαϊκό κεκτημένο), στα οποία, με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης, ήλθαν να τα σκιάσουν οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις – υποκλοπές, τις λεγόμενες και “επισυνδέσεις” (όπως είναι το “χαϊδευτικό” τους), πολιτικών και άλλων προσώπων, ένα ζήτημα δηλ. του πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, το οποίο κυριαρχεί δικαίως και για μήνες στον εσωτερικό μας δημόσιο διάλογο!!!!!!

 

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να το υποβαθμίσει, να το υποτιμήσει ή να το “κουκουλώσει”, απέναντι στον πρώτο που το αποκάλυψε και που ήταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα και ο ίδιος των “επισυνδέσεων”, το μόνο που κατάφερε τελικά ήταν να στρέψει όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα και “βαριά” ονόματα της Επιστήμης και των Θεσμών, εναντίον της…!!!!

 

Η άκομψη επίθεση της κυβέρνησης κατά του έγκριτου ανώτατου Δικαστή και Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Χρ. Ράμμου, οι υποκριτικές αντιδράσεις με κακόβουλα μυθεύματα κατά του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλων επιφανών συνταγματολόγων που εξέφρασαν την τεκμηριωμένη επιστημονική τους άποψη για το σκάνδαλο αυτό, δείχνουν την νευρικότητα που διακατέχει την κυβέρνηση, υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και θέτουν σε περαιτέρω δοκιμασία τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και την εικόνα με την οποία εμφανίζεται η πατρίδα μας απέναντι στους εταίρους και τους συμμάχους της.

 

Εκείνο όμως που αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του έτσι κι αλλιώς αναξιόπιστου πολιτικού μας συστήματος, αποτελεί η “ανάδειξη” του κ. Τσίπρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ως προνομιακού της αντιδίκου – συνομιλητή, στον δημόσιο διάλογο για το τεράστιας σημασίας αυτό θέμα, όχι θεσμικά και επειδή είναι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά επειδή είναι ο πιο ευάλωτος αντίπαλος και την συμφέρει πολιτικά..!!!

 

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος και αυτός χρησιμοποίησε τις “επισυνδέσεις” όταν ήταν πρωθυπουργός για να παρακολουθεί υπουργούς του, είναι ο εύκολος αντίπαλος όχι

μόνο για τον “πολιτικό συμψηφισμό” στο θέμα των παρακολουθήσεων από την Ε.Υ.Π., αλλά και επειδή αυτή τη στιγμή κορυφαίος συνεργάτης του και πρώην υπουργός, ο κ. Παπάς, δικάζεται με σοβαρές κατηγορίες στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ επίσης ο κ. Τσίπρας σιωπά στις σοβαρότατες κατηγορίες για εισροή μαύρου πολιτικού χρήματος στα ταμεία του Σύριζα, αλλά και άλλα πολλά τα οποία μπορεί να επικαλεσθεί ο κ. Μητσοτάκης για να κερδίσει τις εντυπώσεις στη σημερινή κοινοβουλευτική “μονομαχία” τους, η οποία διεξάγεται με φόντο τις επικείμενες εκλογές…!!!!

Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να “αγνοεί” επιδεικτικά το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα δηλαδή που ο Πρόεδρος του υπήρξε ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχαν “επισυνδέσει” και παρακολουθούσαν, ο πολιτικά υπεύθυνος από την κυβέρνηση, ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης και ο υπηρεσιακά υπεύθυνος Προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., τον οποίο είχε διορίσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.!!!!

“Αγνοεί” το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι “δεν ήξερε”, αλλά όμως ότι ήταν τυπικά νόμιμη η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, που όμως “αν το ήξερε” τότε σίγουρα θα την ματαίωνε..!!!!!!!!

“Αγνοεί” το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης, αν και το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τον λαϊκισμό του Σύριζα, συμπεριφέρθηκε αυστηρά με θεσμικό τρόπο και μέσα, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη και καταθέτοντας προτάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας της Ε.Υ.Π.

“Αγνοεί” λοιπόν το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης, επειδή απλά τον συμφέρει πολιτικά να μαλλιοτραβιέται με τον στριμωγμένο στην γωνία κ. Τσίπρα, από το να συμμετάσχει σε έναν θεσμικά υπεύθυνο διάλογο, όπου θα φαινόταν ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός”..!!!!!!!

-Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν σκοπεύω να παρακολουθήσω σήμερα την συζήτηση στη Βουλή “επί της πρότασης μομφής”, έναν δηλ. εκ προοιμίου ανούσιο καυγά συμψηφισμών και φθηνών εντυπώσεων, ο οποίος δεν προσθέτει τίποτα, δεν επανορθώνει τίποτα, αλλά αντίθετα, βυθίζει ακόμα περισσότερο στην ανυποληψία το πολιτικό σύστημα και τους ίδιους τους πολιτικούς…!!!!!

 

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ του ΠΑΣΟΚ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου