Χαρακτηρίζοντας δημαγωγό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για παταγώδεις αποτυχίες του στη διακυβέρνηση της χώρας και παρομοιάζοντάς τον με τον Πέτρο που απαρνήθηκε τρεις φορές τον Χριστό, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρ. Στέφανος Δράκος, μιλά στην «δημοκρατική», για την τρέχουσα εθνική, πολιτική και οικονομική επικαιρότητα.
Επικαλούμενος στίχους του σατιρικού ποιητή Γεώργιου Σουρή, αποκρυπτογραφεί την πολιτική στάση της απερχόμενης – όπως την χαρακτηρίζει – κυβέρνησης, ενώ ξεκαθαρίζει πως η ειδοποιός διαφορά της Νέας Δημοκρατίας, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, είναι πως αποτελεί την παράταξη της εθνικής ευθύνης και συμφιλίωσης.
Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του στο Μητρώο Νέων Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει πως συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στο σύνολο των άξιων στελεχών/συνεργατών του, που «τρέχουν» αυτή τη διαδικασία, επικροτώντας στην πράξη τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Ακόμη, τονίζει πως για τον ίδιο η πρόκρισή του, δεν αποτελεί απλά μία τιμή. Προκαλεί ιερό καθήκον, να φανεί αντάξιος και συνεπής.
• Η κυβέρνηση έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό με αφορμή τις συζητήσεις της για το Σκοπιανό. Πώς κρίνετε τις ενέργειές της, αλλά και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της;
Η απερχόμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αφού ολοκλήρωσε το … αριστερό (!) της έργο στην οικονομία και την κοινωνία, αποφάσισε να χειριστεί με την ίδια παταγώδη αποτυχία (!) και τα εθνικά μας ζητήματα.
Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, της απάντησαν, αλλά ακόμη και αυτή την απάντηση – όπως συνηθίζει – την αποσιωπά, την αλλοιώνει.
Οι πολίτες της Μακεδονίας μίλησαν στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018 και τα είπαν όλα. Η δική τους φωνή, ήχησε ισχυρότερα όλων.
Η Ελλάδα μίλησε. Η Μακεδονία μίλησε.
Όσον αφορά τον απερχόμενο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, όπως για παράδειγμα τον κο Κατρούγκαλο, που χαρακτήρισε όσους διαφωνούν ακραίους και εθνικιστές, δυστυχώς για τους ίδιους, θα τους κρίνει δραματικά η ιστορία.
• Είπατε πως η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το αριστερό της έργο και στην οικονομία. Αυτό αφορά και στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών;
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Αυτή τη φράση αναπολώ. Τη φράση που είχε βροντοφωνάξει ο δημαγωγός Αλέξης Τσίπρας εδώ από τη Ρόδο, στην αίθουσα του Ροδινιού και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ξεπούλησε τους Έλληνες. Έδωσε και δίνει τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί. Τους πετάει στο δρόμο χωρίς δεύτερη σκέψη. Τους στερεί ακόμη και τη μοναδική τους κατοικία.
Αλίμονο. Αλίμονο σε αυτούς που ξεχνούν από πού ξεκίνησαν και δεν φοβούνται που μπορεί να καταλήξουν. «Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς σαν πιάσει πόστο δερβέναγάς. Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς! Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;», είχε πει ο αείμνηστος σατιρικός ποιητής Γεώργιος Σουρής.
• Λέτε για τη σημερινή κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τι διαφορετικό θα έπραττε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
Η ειδοποιός διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το σύνολο των υπολοίπων παρατάξεων/κομμάτων, είναι πως διέπεται από αρχές, όπως η αλήθεια, η συνέπεια, η συνέχεια. Πως είναι παράταξη εθνικής ευθύνης και όχι κομματικής καρέκλας.
Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητές του, τη διάθεση του για προσφορά, όχι με βάση τις γνωριμίες του».
Στη Νέα Δημοκρατία του ιδρυτή μας αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώνονται όλοι οι Έλληνες έξω από παραπλανητικές ετικέτες. Και δεν πρόκειται για ένα ιδεολογικό πλαίσιο, ουτοπικό. Πρόκειται για την εφαρμογή στην πράξη ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού πλαισίου.
Η Νέα Δημοκρατία, έβαλε πλάτη ξανά και ξανά και προστάτευσε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. Δεν τους θυσίασε στο βωμό της εξουσίας.
Η Νέα Δημοκρατία, προστάτευσε την α΄ κατοικία των πολιτών. Εφάρμοσε συγκεκριμένο πλαίσιο προστασίας της.
Η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και στο ζήτημα των Σκοπίων, ακολούθησε συγκεκριμένη, κρυστάλλινη πολιτική γραμμή.
Η Νέα Δημοκρατία, προστατεύει τη χώρα και τους πολίτες της.
Η Νέα Δημοκρατία, ΕΙΝΑΙ κάτι διαφορετικό. Είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης και της εθνικής συμφιλίωσης.
Η Νέα Δημοκρατία, με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
• Μιας και αναφερόμαστε στη Νέα Δημοκρατία, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχή έκβαση της συμμετοχής σας στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών και να σας ρωτήσω πως νιώθετε γι’ αυτή την εξέλιξη;
Συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στο σύνολο των άξιων στελεχών που «τρέχουν» αυτή τη διαδικασία και αυτό διότι επικροτούν στην πράξη τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Ανοίγουν έμπρακτα το κόμμα στην κοινωνία, αφουγκράζονται τη φωνή της και δίνουν το δικαίωμα σε ανθρώπους που το αξίζουν ανά την Ελλάδα, να έχουν την ευκαιρία που μέχρι πρότινος ίσως να τους είχε στερηθεί.
Ο πρόεδρός μας, χτίζει ήδη, προτού καλά – καλά αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, την Ελλάδα των άριστων, των άξιων, την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών. Και αυτό είναι αντικειμενικά άξιο συγχαρητηρίων.
Σε ό,τι με αφορά – όπως γνωρίζετε – πολιτεύομαι ήδη στα Δωδεκάνησα, αλλά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας – όπως έχω δηλώσει ξανά – για δύο λόγους. Πρώτον, διότι πείστηκα από τη «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεύτερον, επειδή ήθελα να γνωρίζουν οι Δωδεκανήσιοι – όσοι πιθανώς είχαν αμφιβολία – πως δεν ανήκω στην κατηγορία των αρεστών, αλλά στην κατηγορία των άριστων.
Ξέρετε, να σε επιλέγουν γι’ αυτό που είσαι και για όλα όσα έχεις επιτύχει, να σε διακρίνουν και να σε προκρίνουν γι’ αυτά, να σε θεωρούν τμήμα μιας αξιοκρατικής πολιτικής ανανέωσης, που βασίζεται σε όλα όσα σχεδιάζονται για ένα δημιουργικό και ουσιαστικό αύριο, αυτό δεν αποτελεί απλά μία τιμή. Προκαλεί ιερό καθήκον, να φανείς αντάξιος, συνεπής.
Ευχαριστώ δημόσια και συνεχίζω, πάντοτε όμως, με τελικό κριτή τον πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη.
• Κύριε Δράκο, ως πολιτευτής, αλλά και ως μέλος του Μητρώου Νέων Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, πώς κρίνετε την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κάλυμνο;
Θα συνεχίσω με Γεώργιο Σουρή: «Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους αργούς, νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα; Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;». Εάν και νομίζω πως αυτοί οι στίχοι σας καλύπτουν πλήρως, θα προσθέσω το εξής απλό:
Ψέματα, ψέματα και πάλι ψέματα.
Ο κος Τσίπρας είναι επαγγελματίας στην αναπαραγωγή ψεμάτων. Ήρθε στη Ρόδο και είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Η τρόικα φεύγει», «Γιατί με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα», «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι: Από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές», πήγε στην Κάλυμνο και ομολόγησε πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. ήταν δική του επιλογή, ενώ αράδιασε νέα ψέματα περί εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου.
Στο ίδιο έργο θεατές. Σε ένα έργο που παίχτηκε στη Ρόδο με τις δεσμεύσεις για τον Φ.Π.Α., στην Κω που ήρθε αντιμέτωπη με το μεταναστευτικό και με τις σεισμικές συνέπειες, στη Σύμη που περιμένει τις αποζημιώσεις της ισχυρής νεροποντής, στην Κάλυμνο που θα περιμένει πολλά – πολλά χρόνια για το περιβόητο μεταφορικό ισοδύναμο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι, δεν χρειάζεται να κρίνω την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κάλυμνο. Την έκρινε και την κρίνει ο λαός. Τον κρίνουν οι ίδιες του οι πράξεις και τα ψεύδη του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ