Ειδήσεις

Παραμένουν δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του Δήμου

Μπλοκαρισμένοι παραμένουν οι λογαριασμοί που διαθέτει ο Δήμος Ρόδου σε δύο τράπεζες εξαιτίας της απαλλοτρίωσης ενός ακινήτου και της μη καταβολής της προβλεπόμενης αποζημίωσης.
Όπως δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Νίκος Τσουκαλάς ήρθε ειδοποίηση και από την Eurobank για την δέσμευση ενός λογαριασμού που τηρείται στη συγκεκριμένη τράπεζα.
«Μας ήρθε έγγραφο από την Eurobank για τη δέσμευση ενός λογαριασμού που τηρούσαμε στην τράπεζα. Δεν έχουν αποδεσμευθεί οι λογαριασμοί μας. Αυτό είναι σημαντικό θέμα και έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Τσουκαλάς.

Σε ερώτηση σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε, πως έγινε απρόσκοπτα χθες.
«Καταβλήθηκαν τα χρήματα στους εργαζόμενους του Δήμου. Μεριμνήσαμε και για τις υπερωρίες του προσωπικού στον τομέα Καθαριότητας. Πληρώθηκε και το προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως η δέσμευση των λογαριασμών θα προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας στο Δήμο.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε τέσσερα εκατομμύρια σε λογαριασμούς και να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Τα 2.000.000 είναι χρήματα που έχουν δοθεί από προγράμματα για την υλοποίηση έργων. Δεν υπάρχει το ακατάσχετο ούτε στα ειδικευμένα κονδύλια ούτε και στη μισθοδοσία του προσωπικού», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ενημέρωσε για τις προοπτικές που δημιουργεί η δανειοδότηση των ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Υπενθυμίζεται πως ο κ.Τσουκαλάς έλαβε μέρος και στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το θέμα αυτό.

«Είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που δεν είχαμε τα τρία χρόνια της θητείας μας. Τώρα μπορούν οι Δήμοι να ζητήσουν δάνειο μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και όχι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα αντληθούν 200 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.
«Στην ημερίδα αναφέρθηκαν τα έργα που μπορούν να εκτελέσουν οι δήμοι με τα δάνεια που θα λάβουν από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Θα είναι δυνατό να υλοποιούν έργα οδοποιίας, αναπλάσεων και παρεμβάσεις, που αφορούν τον πολιτισμό. Μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ και την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.

«Θα γίνει μεγαλύτερη ενημέρωση για το θέμα αυτό. Με αφορμή την εκμίσθωση του «Ιαλυσίου» τόνισα στο δημοτικό συμβούλιο πως αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε δάνειο για να κατασκευάσουμε χώρους στάθμευσης στην περιοχή και η αποπληρωμή να γίνεται από το μίσθωμα που θα καταβάλλει ο ενοικιαστής», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

«Ο Δημοτικός Φόρος εξοφλεί το δάνειο που είχε λάβει ο Δήμος Ρόδου. Τα μισθώματα της Νέας Αγοράς θα μπορούσαν να δοθούν για την αποπληρωμή νέου δανείου. Οι δήμοι θα πρέπει όμως να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία και να κάνουν διαγωνισμό. Η σύμβαση υπογράφεται μετά την προκήρυξη ενός έργου», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου