Τοπικές Ειδήσεις

“Η Μάχη της Λέρου” στην Σ.Μ.Υ.Ν.

Παραμονή της Εθνικής μας Εορτής, η Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” παρουσίασε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Μ.Υ.Ν) το αφιέρωμα “Η Μάχη της Λέρου και η καταβύθιση του Α/Τ Βασ. Όλγα” , στους μαθητές της Σχολής.


Κατά την άφιξή μας, είχαμε μια ζεστή υποδοχή από τον Διοικητή της Σχολής Πλοίαρχο κ. Χαρ. Γαβαλά (ΠΝ) και τον Διευθυντή Σπουδών Αντιπλοίαρχο κ. Κων. Ψαλίδα (ΠΝ) . Οι συνθήκες που υπαγορεύουν τα μέτρα προστασίας για τον covid , αν και άβολες, τηρήθηκαν με σχολαστικότητα και προχωρήσαμε στην προβολή της επιμορφωτικής παρουσιάσεώς μας, που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Αντώνη Τσιμούρη, επιζώντα του Αντιτορπιλικού Βασίλισσα Όλγα, ο ποίος απεβίωσε προ ολίγων ημερών.
Μετά από μια σύντομη παρουσίαση του έργου της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” και την ανάλυση της πολιτικο-στρατιωτικής κατάστασης της εποχής, από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας κα Ευδοκία Βουβάλη και κ. Νίκο Παπαδόπουλο, ακολούθησε η προβολή του ντοκυμαντέρ διάρκειας 35 λεπτών, με οπτικοακουστικό υλικό που προέρχεται από περισσότερα από δέκα εθνικά και ιδιωτικά αρχεία . Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση αποσπάσματος από τα “Παιδικά βιώματα και αναμνήσεις από την μάχη της Λέρου”, του συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, που έχουν δημοσιευθεί  στα Καλυμνιακά Χρονικά το 2009.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Διοικητής της Σχολής Πλοίαρχος κ. Χαράλαμπος Γαβαλάς (ΠΝ), ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” για το έργο που παράγει και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα της Σ.Μ.Υ.Ν. Αντίστοιχα και ο κ. Παπαδόπουλος, εκ μέρους της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”, του επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου