Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αρχίζει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με το 1ο Δεκαήμερο Αρχαίου Δράματος που διοργανώνουν ο Δήμος Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνεργασία με το Θέατρο Ν. Αιγαίου.

Η θεατρική παράσταση  «Αντιγόνη» του Σοφοκλή ανεβαίνει στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» στις 30 Σεπτεμβρίου, 1/2/4/5/7/8/9/10 και 11 Οκτωβρίου, ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών, μία θεατρική υπερπαραγωγή  με πλειάδα ηθοποιών, στημένη με σεβασμό και μεράκι, προσεγμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, με πρωτότυπη ζωντανή μουσική επί σκηνής, με σκηνικά και κοστούμια εξαίρετης αισθητικής, που στοχεύει όχι μόνον στην ψυχαγωγία των επισκεπτών του νησιού μας, αλλά κυρίως στους κατοίκους και στους νέους ανθρώπους, αφυπνίζοντας μέσα από την αρχαία τραγωδία, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της εθνικής πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή θέτει στο προσκήνιο πανανθρώπινα και αιώνια συνειδησιακά θέματα, όπως η στάση απέναντι στην εξουσία, η ελεύθερη βούληση, η δικαιοσύνη, η θυσία, η ιερότητα της ζωής και του θανάτου. Ένα κορυφαίο έργο, δοσμένο με ένα μοναδικό τρόπο!

 

Συντελεστές της παράστασης:

 

Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Αγγελάκος

Μουσική: Αντώνη Κυζούλης

Χορογραφίες: Έλλη Παρασκευά – Μαρία Μανουκιάν

Διδασκαλια μουσικής και πιάνο: Άντζελα Σπανού

Κρουστά: Άννα Νικητιαδη

 

Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπαζούκη

Κοστούμια: Ελένη Αρτίκη

Κατασκευή μάσκας Τειρεσία: Νίκος Σκουτέλης

Αφίσα : Σάββας Μανουσάκης

Φωτογραφίες: Βασίλης Καϋμενάκης

 

Παίζουν:

 

Κρέοντας: Ζαχαρίας Αγγελάκος

Αντιγόνη: Βάσω Αγγελακου

Ισμήνη – Τειρεσίας:  Άννα Έλενα

Αίμωνας: Αποστόλης Μαριεττής

Φύλακας: Μανώλης Κεπέρης

 

Άγγελος: Φαίδρα Βιτζηλαίου

Ευρυδίκη:  Καλλιόπη Πόλια

Ακόλουθος Τειρεσία: Χάρης Αγγελάκος Σαμπάνης

 

 

Κορυφαίοι Χορού: Φαίδρα Βιτζηλαίου, Μανώλης Κεπέρης, Αποστόλης Μαριέττης, Παυλίνα Πλάτση, Γρηγόρης Παπαμιχαήλ, Αυγή Παππά, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου,  Καλλιόπη Πόλια, Αντιγονη Φελέκη, Άντζελα Χατζηνικόλα

Κορυφαία στο τραγούδι: Αντιγόνη Φελέκη

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ