Τοπικές Ειδήσεις

Στην Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής ΑΕ η υπόθεση του Χαράλαμπου Κόκκινου

Σήμερα και ώρα 11.00, συνέρχεται σε συνεδρίαση η τακτική γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Ενεργειακή ΑΕ» για να αποφασίσει, μεταξύ άλλων και την άσκηση αγωγής αποζημίωσης από αδικοπραξία, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, εις βάρος του πρώην προέδρου της κ. Χαράλαμπου Κόκκινου.
Το θέμα εισηγήθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής ΑΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που συνεδρίασε χθες.
Θυμίζουμε ότι στον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, πρώην πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και πρώην πρόεδρο της Ενεργειακής ΑΕ επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή, για εξακολουθητική απάτη ενώ δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.
Ο κ. Κόκκινος έχει ασκήσει έφεση η συζήτηση της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.
Θυμίζουμε ότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Αλέξης Κούγιας, είχαν αναγνώσει και ζήτησαν να καταχωρηθεί στα πρακτικά δήλωση με την οποία η εταιρεία διευκρίνισε ότι η περιουσιακή ζημία που υπέστη από τις 30 περιπτώσεις του κατηγορητηρίου είναι 3.959,44€, μείον τα ποσά των 70 και 82 €, που επέστρεψε ο κ. Κόκκινος, άρα τελικώς 3.807,44 €, τα οποία ο κατηγορούμενος μέχρι σήμερα δεν έχει επιστρέψει.
Στην πρόσκληση τακτικής γενικής συνελεύσεως της Ενεργειακής ΑΕ αναφέρονται τα εξής:
Σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό καλούνται οι Μέτοχοι της Εταιρείας
«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ -ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ»
σε Τακτική Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Εταιρείας που βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας 1 του Δήμου Ρόδου, στις 27 Αυγούστου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1. Έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 2018 μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την χρήση 1/1/2018-31/12/2018.
3. Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2018 και προέγκριση αυτών για την χρήση 2019.
4. Απόφαση για παράταση της θητείας του^Δίοικητικαύ Συμβουλίου μέχρι την ανάδειξη νέου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
5. Λήψη απόφασης για την κατάθεση αγωγής για την επιστροφή του ποσού με το οποίο ζημιώθηκε η εταιρεία, από τον πρώην πρόεδρο της κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, βάσει της απόφασης του δικαστηρίου της 19ης Φεβρουαρίου 1019 όπως αυτή αναφέρεται στο προσάρτημα της Έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή κ. Δημήτριου Γανωτάκη της 21ης Μαΐου 2019.
6. Εκλογή Ορκωτών Λογιστών για την διενέργεια ελέγχου για την διαχειριστική χρήση 2019 και καθορισμός της αμοιβής αυτών.
7. Διάφορα θέματα.
Σε περίπτωση που, κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως δεν επιτευχθεί η εκ του Καταστατικού οριζόμενη απαρτία προς λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεσς, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να συνέλθει Πρώτη Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση την 9η Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση πρέπει να συμμορφωθούν με το άρθρο 12 του καταστατικού.
O Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χρήστος Μπάρδος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου