ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπεγράφη η Χάρτα Οικολογικής Συμπόρευσης μεταξύ Δήμου Pόδου και Aquahelp Foundation – Δράσεις υπό την αιγίδα του EOT

news room 3 λεπτά ανάγνωση
2

Ο Δήμος Ρόδου, με την υπο­γραφή της Χάρτας Οικο­λο­γι­κής Συμπό­ρευ­σης με το Aquahelp Foundation, προ­στέ­θηκε στους 26 Δήμους της Ελλάδας που υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και με τη στήριξη του Υπουρ­γείου Του­ρι­σμού, θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν σειρά οικο­λο­γι­κών και περι­βαλ­λο­ντι­κών παρεμ­βά­σεων.

Η Χάρτα Οικο­λο­γι­κής Συμπό­ρευ­σης, που απο­τε­λεί ένα συμ­βο­λικό οδηγό των αρχών του προ­γράμ­μα­τος, υπε­γράφη το Σάββατο μεταξύ του αντι­δη­μάρ­χου Του­ρι­σμού κ. Θανάση Βυρίνη και του προ­έ­δρου του Aquahelp Foundation κ. Γιώργου Κορφιά επι­σφρα­γί­ζο­ντας την συνερ­γα­σία και την σύμπραξη για δράσεις που αφορούν στον καθα­ρι­σμό παρα­λιών, θαλάσ­σιων περιο­χών, βουνών και δασών του νησιού με τη συμ­με­τοχή εθε­λο­ντών από την Ελλάδα και το εξω­τε­ρικό.

Στόχος είναι η ενί­σχυση του φιλελ­λη­νι­σμού και η ανά­δειξη της χώρας, μέσα από τους Δήμους που συμ­με­τέ­χουν στο πρό­γραμμα, ως την καθα­ρό­τερη στην Ευρώπη, στόχος που κερ­δί­ζει όλο και περισ­σό­τε­ρους υπο­στη­ρι­κτές, σε Ελλάδα και εξω­τε­ρικό.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει θεσπι­στεί το πρό­γραμμα «Cleaning Fun Day» το οποίο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί και στη Ρόδο, όπως και σε διάφορα άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα αμέσως μόλις το επι­τρέ­ψουν οι επι­δη­μιο­λο­γι­κές συν­θή­κες. Μάλιστα, μέσα τις επό­με­νες ημέρες θα αναρ­τη­θεί σε κεντρικό σημείο της Ρόδου, το «Συμ­βό­λαιο Οικο­λο­γι­κής Συνεί­δη­σης Πολιτών» στο οποίο θα μπορούν να υπο­γρά­φουν πολίτες και επι­σκέ­πτες του νησιού, οι οποίοι επι­θυ­μούν να συν­δρά­μουν και να συνει­σφέ­ρουν στην προ­σπά­θεια.

Το “Cleaning Fun Day” περι­λαμ­βά­νει καθα­ρι­σμό παρα­λίας με μεγάλη συμ­με­τοχή εθε­λο­ντών και παιδιών με παι­χνί­δια, δια­σκέ­δαση, εξει­δι­κευ­μέ­νες σακού­λες με μηνύ­ματα και γάντια. Στο πλαίσιο αυτό διε­ξά­γε­ται ένα παι­χνίδι συμ­με­το­χής με την ολο­κλή­ρωση του οποίου βρα­βεύ­ο­νται οι τρεις κορυ­φαίοι καθα­ρι­στές με οικο­λο­γικά μετάλ­λια. Παρότι το συγκε­κρι­μένο πρό­γραμμα ξεκί­νησε να υλο­ποιεί­ται, κρίθηκε σκόπιμο να δια­κο­πεί λόγω των επι­δη­μιο­λο­γι­κών δεδο­μέ­νων και να επα­νεκ­κι­νή­σει με τη βελ­τί­ωση της κατά­στα­σης στη χώρα.

Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ που υπο­στη­ρί­ζει σταθερά δράσεις που ενι­σχύ­ουν τον βιώσιμο και αειφόρο του­ρι­σμό, ο οποίος απο­τε­λεί τη μεγα­λύ­τερη πρό­κληση για την παγκό­σμια του­ρι­στική βιο­μη­χα­νία στη μετά Covid-19 εποχή.

Το “Aquahelp Foundation”, σχε­διά­ζει και υλο­ποιεί δράσεις εκπαι­δευ­τι­κού χαρα­κτήρα, παρεμ­βά­σεις οικο­λο­γι­κής συμ­με­το­χής και αφύ­πνι­σης, επι­διώ­κο­ντας να ισχυ­ρο­ποι­ή­σει την ατομική και συλ­λο­γική ευθύνη απέ­να­ντι στον πλανήτη με έναν τρόπο ήπιο, φιλικό και μοντέρνο σε συνερ­γα­σία και με τη στήριξη του ΕΟΤ.

Η φιλο­σο­φία του πηγάζει από τον μοντέρνο τρόπο ζωής και επι­διώ­κει να βελ­τιώ­σει το ποσοστό συμ­με­το­χής των πολιτών & επι­χει­ρή­σεων στην οικο­λο­γία, με δημιουρ­γία ελκυ­στι­κών δράσεων και στο­χευ­μέ­νων παρεμ­βά­σεων. Έχοντας θέσει ξεκά­θαρα τις δράσεις του με ματιά προς ένα πιο πράσινο μέλλον, το “Aquahelp Foundation”, σχε­δί­ασε και­νο­τόμα οικο­λο­γικά project έμπνευ­σης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσ­σε­ται και η δράση “Clean it like Greek”.

Η δράση “Clean it like Greek” ξεκί­νησε από το Καστελ­λό­ριζο, ακο­λού­θη­σαν η Κάλυ­μνος, η Πάτμος, οι Αρκιοί, η Κως, η Κρήτη, η Ρόδος και θα συνε­χι­στεί σε άλλες περιο­χές της χώρας (νησιά Αιγαίου και Ιονίου Πελά­γους, Κρήτη, Πελο­πόν­νησο, Αττική και νησιά Σαρω­νι­κού Κόλπου, Εύβοια, Θεσ­σα­λία, Μακε­δο­νία, Θράκη κ.α.). Μάλιστα, στις δράσεις της Πάτμου και των Αρκιών συμ­με­τείχε και η ίδια η πρό­ε­δρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκε­ρέ­κου. Αξίζει να σημειω­θεί ότι το πρό­γραμμα θα ολο­κλη­ρω­θεί στο τέλος Σεπτεμ­βρίου στην Νίσυρο (κορω­νοϊοϋ επι­τρέ­πο­ντος) με την συμ­με­τοχή εκπρο­σώ­πων από όλους τους Δήμους και τους φορείς της Ελλάδας που συμ­με­τέ­χουν στο πρό­γραμμα, με μια εκδή­λωση που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο χώρο του ηφαι­στείου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.