ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη στον Πειραιά καταζητούμενος Aλβανός εμπλεκόμενος σε κλοπή πετρελαίου από το νοσοκομείο Ρόδου!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Νοσοκομείο Ρόδου 2

4 άτομα, εκ των οποί­ων οι 3 Αλ­βα­νοί και ο ένας ημε­δα­πός, ενέ­χο­νται σε υπό­θε­ση δια­κε­κρι­μέ­νης κλο­πής πε­τρε­λαί­ου από τη δε­ξα­με­νή τρο­φο­δο­σί­ας του Γε­νι­κού Νο­σο­κο­μεί­ου Ρόδου και μά­λι­στα επί διε­τία.

Οι τρείς πρώ­τοι Z. A. του Y. 41 ετών, H. E. του K. 20 ετών και D. F. του L. 22 ετών φέ­ρο­νται συ­γκε­κρι­μέ­να να αφαί­ρε­σαν του­λά­χι­στον 140 τό­νους πε­τρε­λαί­ου από το νο­σο­κο­μείο, ενώ ο ημε­δα­πός Σ. Σ. του Γ. 40 ετών να αγό­ρα­σε μέρος του πε­τρε­λαί­ου ως κλε­πτα­πο­δό­χος.

Σε βάρος τους σχη­μα­τί­σθη­κε ποι­νι­κή δι­κο­γρα­φία κα­κουρ­γη­μα­τι­κού χα­ρα­κτή­ρα για σύ­στα­ση εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, διά­πρα­ξη δια­κε­κρι­μέ­νων κλο­πών, λα­θρε­μπο­ρία καυ­σί­μων και απο­δο­χή προ­ϊ­ό­ντων εγκλή­μα­τος
Τα μέλη της σπεί­ρας, σε χρο­νι­κό διά­στη­μα δύο ετών, αφαί­ρε­σαν συ­γκε­κρι­μέ­να από δε­ξα­με­νές του Νο­σο­κο­μεί­ου Ρόδου πε­ρισ­σό­τε­ρα από 140.000 λίτρα πε­τρέ­λαιο θέρ­μαν­σης και το με­τα­πού­λη­σαν.

O 41χρο­νος, που κα­τα­ζη­τεί­το με ένταλ­μα της τα­κτι­κής Aνα­κτρί­τριας Pόδου και εφέ­ρε­το να δια­μέ­νει την τε­λευ­ταία διε­τία στην Iταλία εντο­πί­στη­κε στον Πει­ραιά από αστυ­νο­μι­κούς που τον συ­νέ­λα­βαν και έχουν κι­νή­σει τις δια­δι­κα­σί­ες για την με­τα­γω­γή του στη Pόδο.

Η υπό­θε­ση εξι­χνιά­στη­κε, ύστε­ρα από πο­λύ­μη­νη, συ­νε­χή και εμπε­ρι­στα­τω­μέ­νη έρευ­να της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Όπως εξα­κρι­βώ­θη­κε από την αστυ­νο­μι­κή έρευ­να, οι τρεις Αλ­βα­νοί ενερ­γώ­ντας από κοι­νού και ορ­γα­νω­μέ­να ως εγκλη­μα­τι­κή ομάδα, με δια­κρι­τούς ρό­λους και αρ­χη­γό τον 41χρονο, του­λά­χι­στον τα τε­λευ­ταία δυο χρό­νια, αφαι­ρού­σαν συ­στη­μα­τι­κά και σε εβδο­μα­διαία βάση, με­γά­λες πο­σό­τη­τες πε­τρε­λαί­ου θέρ­μαν­σης από τις κε­ντρι­κές δε­ξα­με­νές του Νο­σο­κο­μεί­ου Ρόδου, τις οποί­ες στη συ­νέ­χεια με­τα­που­λού­σαν.

Η σπεί­ρα, που ενερ­γού­σε τις νυ­χτε­ρι­νές ώρες, είχε εγκα­τα­στή­σει με­γά­λου μή­κους σύ­στη­μα αγω­γών άντλη­σης και χρη­σι­μο­ποιού­σε ει­δι­κά τρο­πο­ποι­η­μέ­νο αυ­το­κί­νη­το για τη με­τα­φο­ρά των καυ­σί­μων.

Η εξι­χνί­α­ση της υπό­θε­σης ξε­κί­νη­σε τον Ιού­λιο του 2015, όταν η Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου, έχο­ντας συλ­λέ­ξει και αξιο­λο­γώ­ντας πλη­ρο­φο­ρί­ες, πραγ­μα­το­ποί­η­σε στο­χευ­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση κατά την οποία εντό­πι­σε και κα­τά­σχε­σε δυο αυ­το­κί­νη­τα, πο­σό­τη­τα κλεμ­μέ­νου πε­τρε­λαί­ου και τον εξο­πλι­σμό που χρη­σι­μο­ποιού­σε η σπεί­ρα.

Από την αξιο­ποί­η­ση των ευ­ρη­μά­των και την εξέ­λι­ξη της έρευ­νας δια­πι­στώ­θη­κε το εύρος της πα­ρά­νο­μης δρα­στη­ριό­τη­τας των Αλ­βα­νών, καθώς και η εμπλο­κή του 40χρο­νου ημε­δα­πού, ο οποί­ος τους είχε πα­ρα­χω­ρή­σει το ένα όχημα που χρη­σι­μο­ποιού­σαν και πα­ράλ­λη­λα αγό­ρα­ζε πο­σό­τη­τες του κλεμ­μέ­νου πε­τρε­λαί­ου.
Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να οι Αλ­βα­νοί χρη­σι­μο­ποιού­σαν δύο αυ­το­κί­νη­τα εκ των οποί­ων το ένα, που χρη­σι­μο­ποιού­σαν για δια­φυ­γή, φέ­ρε­ται να τους το είχε πα­ρα­χω­ρή­σει ο ημε­δα­πός.

Από το άλλο είχαν αφαι­ρέ­σει τα κα­θί­σμα­τα και είχαν στο εσω­τε­ρι­κό του 41 μπι­ντό­νια τα οποία γέ­μι­ζαν με πε­τρέ­λαιο από την δε­ξα­με­νή του νο­σο­κο­μεί­ου, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας μια αυ­το­σχέ­δια αντλία αλλά και λά­στι­χο μή­κους 500 πε­ρί­που μέ­τρων το οποίο είχαν θάψει στο έδα­φος.
Κα­τα­σχέ­θη­καν τα αυ­το­κί­νη­τα, 960 λίτρα πε­τρε­λαί­ου θέρ­μαν­σης το­πο­θε­τη­μέ­να σε 41 πλα­στι­κά δο­χεία που βρί­σκο­νταν μέσα στο τρο­πο­ποι­η­μέ­νο όχημα, 500 μέτρα πλα­στι­κών σω­λη­νώ­σε­ων μια αυ­το­σχέ­δια ηλε­κτρι­κή αντλία και διά­φο­ρα ερ­γα­λεία και ηλε­κτρι­κός με­τρη­τής πε­τρε­λαί­ου

Η κα­τα­σχε­θεί­σα πο­σό­τη­τα πε­τρε­λαί­ου απο­δό­θη­κε στο Γε­νι­κό Νο­σο­κο­μείο Ρόδου.
Πέραν του ως άνω ημε­δα­πού το πε­τρέ­λαιο που­λού­σαν και σε άλλες επι­χει­ρή­σεις και ιδιώ­τες ένα­ντι 1 ευρώ το λίτρο.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρί­στα­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Aκης Δη­μη­τριά­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.