Τοπικές Ειδήσεις

Με θετικό πρόσημο τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών στο 2ο ΓΕΛ Κω – Επιτυχίες σε Οικονομικές Σχολές & σε σχολές του κλάδου της Υγείας στο ΕΠΑΛ Κω

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κω, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2025. Σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Χλαπάνη, αρκετά παιδιά συγκεντρώνουν γενική βαθμολογία κοντά στο

18, πολλοί μαθητές κυμαίνονται μεταξύ του 16-17 ενώ ένα κορίτσι σκαρφάλωσε στο 18,7. Ο κ. Χλαπάνης συνεχάρη όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως του αν επέτυχαν ή όχι το στόχο της εισαγωγής σε κάποια Πανεπιστημιακή σχολή, καθώς όπως επισημαίνει ο ίδιος, πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές εκπαίδευσης.

Αναφορικά με το ΕΠΑΛ Κω, δεν είναι λίγοι οι μαθητές που όπως φαίνεται ‘’πιάνουν’’ Οικονομικές σχολές ή σχολές στον κλάδο της Υγείας παρότι, σύμφωνα με τον Δ/ντη του σχολείου, Φίλιππο Παπανικολάου, η πλειοψηφία των παιδιών δεν ενδιαφέρεται για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σχετικά με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι κύριοι Χλαπάνης και Παπανικολάου επεσήμαναν ότι οι καθηγητές θα είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν τα παιδιά να αξιολογήσουν τις επιλογές τους εφόσον αυτό τους ζητηθεί.

Πηγή: kostv.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου