ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα πρόθυρα εγκεφαλικού οι επιχειρήσεις του τουρισμού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρισμός

Σε κλοιό εξό­ντω­σης βρί­σκο­νται οι του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις εν μέσω ιστο­ρι­κών στιγμών για τη χώρα, που ωστόσο δε βοηθούν στη δια­μόρ­φωση συν­θη­κών ηρεμίας, απα­ραί­τη­των για τον του­ρι­σμό.

Μετά τα σενάρια για φορο­λο­γική εξό­ντωση των του­ρι­στι­κών επι­χει­ρή­σεων που προ­ώ­θη­σαν οι θεσμοί, η απόφαση για δημο­ψή­φι­σμα έρχεται εν όψει της κορύ­φω­σης της σεζόν δια­τα­ράσ­σο­ντας το κλίμα ηρεμίας που είναι απα­ραί­τητο για τον του­ρι­σμό. Στο φόντο του σκη­νι­κού αυτού από­λυ­της ασά­φειας, οι επι­χει­ρή­σεις του του­ρι­σμού που επη­ρε­ά­ζο­νται άμεσα από το διεθνές κλίμα βρί­σκο­νται στα πρόθυρα «εγκε­φα­λι­κού».

Οι ακυ­ρώ­σεις του προη­γού­με­νου δια­στή­μα­τος ανα­μέ­νε­ται όπως, μετα­φέ­ρε­ται στο Bluebirds, να αυξη­θούν. Συνεπώς αντι­με­τω­πί­ζουν ένα απόλυτα ασταθές περι­βάλ­λον πλέον, που στο μέσο της σεζόν, απο­τε­λεί βόμβα στη βιω­σι­μό­τητά τους. Η πιθα­νό­τητα επι­βο­λής ελέγχου κεφα­λαίων δημιουρ­γεί έντονο προ­βλη­μα­τι­σμό ειδικά σε όσες απ΄ αυτές έχουν συμ­βό­λαια που τρέχουν ή παζα­ρεύ­ουν νέα για το επόμενο έτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κλάδοι που έχουν έντονη εισα­γω­γική δρα­στη­ριό­τητα, που προ­σπα­θούν να δια­κρι­βώ­σουν το πώς θα κινη­θούν την επόμενη μέρα. Την ίδια ώρα τις απο­φά­σεις του Eurogroup στο αίτημα παρά­τα­σης του προ­γράμ­μα­τος, που κατέ­θεσε η ελλη­νική πλευρά, ανα­μέ­νει η αγορά για να δει τι μέλλει γενέ­σθαι στο πεδίο της πραγ­μα­τι­κής οικο­νο­μίας και της τρα­πε­ζι­κής.

Μαζί με την ευρω­ο­μάδα ανα­μέ­νο­νται και οι απο­φά­σεις του ΔΣ της ΕΚΤ που θα κρίνει το αν θα κρα­τη­θεί η ροή ρευ­στό­τη­τας προς τις τρά­πε­ζες, αλλά και το μέγεθος αξίας των collateral που απαι­τού­νται.

Ήδη οι σκληροί του ΔΣ της ΕΚΤ ανα­μέ­νε­ται να επα­να­φέ­ρουν το αίτημα για κούρεμα των εγγυ­ή­σεων που κατα­θέ­τουν οι τρά­πε­ζες εν όψει και του πιθα­νό­τα­του αιτή­μα­τος της ΤτΕ για νέα παροχή χρή­μα­τος από τον ELA την Κυριακή.

Στο πλαίσιο αυτό όλων τα μάτια είναι στραμ­μένα στη συνε­δρί­αση αρχικά του Euroworking Group, το οποίο θα προ­ε­τοι­μά­σει την ημε­ρή­σια διάταξη του σημε­ρι­νού Eurogroup το οποίο είναι προ­γραμ­μα­τι­σμένο να συγκλη­θεί στις 3 το μεση­μέρι.

Σύμφωνα με ευρω­παϊ­κές πηγές που επι­κα­λεί­ται το Αθη­ναϊκό Πρα­κτο­ρείο, τα κράτη-μέλη προ­ε­τοι­μά­ζουν τις θέσεις τους, οι οποίες θα παρου­σια­στούν κατά τη συνε­δρί­αση των εμπει­ρο­γνω­μό­νων των υπουρ­γείων Οικο­νο­μι­κών της ευρω­ζώ­νης που θα πρoηγείται του Eurogroup.

Γιώργος Αλε­ξά­κης bluebirds.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.