Ειδήσεις

Υπάλληλος στο Δήμο Σύρου τιμωρήθηκε επειδή κατήγγειλε κρούσμα αδιαφάνειας!

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Μία υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Σύρου τιμωρήθηκε με μείωση κατά 50% του μισθού της επειδή… τόλμησε να καταγγείλει περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία της!

Η γυναίκα σύμφωνα με την σχετική καταγγελία στην οποία προέβη η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» μέσω της υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» είχε απευθυνθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 στην υπηρεσίας της, καταγγέλλοντας φαινόμενα αδιαφάνειας του Δήμου Σύρου, χωρίς να λάβει ικανοποιητική ανταπόκριση.

Αντί λοιπόν οι αρμόδιες αρχές και δη ο δήμος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος για την συγκεκριμένη καταγγελία, της ασκήθηκαν πειθαρχικές κυρώσεις για «κριτική των πράξεων της προϊσταμένης αρχής» από τα ίδια τα πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της.

Τι κατήγγειλε η υπάλληλος

Η υπάλληλος είχε προσφύγει στις αρμόδιες αρχές, και είχε καταγγείλει συγκεκριμένα πρόσωπα που φέρονται να υπέπεσαν σε παράτυπες διαδικασίες στον δήμο. Οι διαδικασίες αφορούν μεταξύ άλλων σε μη ανάρτηση αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», στη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κλπ.

Οι κυρώσεις

Η υπάλληλος που πήγε να κάνει το καλό και… της βγήκε σε κακό, βρίσκεται αντιμέτωπη με τέσσερις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί, για τις οποίες ωστόσο έχει υποβάλει ενστάσεις. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ έκανε το καθήκον της ως πολίτης και ως ένας άνθρωπος που υπηρετεί τον δήμο επί καιρώ, αντί η πράξη της αυτή να επικροτηθεί, αντιθέτως τιμωρείται «παραδειγματικά» καθώς οι αρχές έκριναν σκόπιμο να της μειώσουν τον μισθό της στο μισό, εξαιτίας του… παραπτώματός της!

Προς το παρόν πάντως ο μισθός δεν έχει περικοπεί, καθώς η παθούσα υπέβαλε τον Νοέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014, ενστάσεις για την επανεξέταση της υπόθεσής της για την οποία θα συγκροτηθεί και θα λάβει τελική απόφαση το αρμόδιο όργανο.

Η Διεθνής Διαφάνεια καλεί το υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης να εφαρμόσουν χωρίς καθυστέρηση την νόμιμη διαδικασία που θα δρομολογήσει την επανεξέταση της υπόθεσης της υπαλλήλου.

zougla.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου