Ειδήσεις

Ο Ινδός πλοίαρχος του «ΝΟΟR-1» φωτογραφίζει νέο πρόσωπο για τη μεταφορά ηρωίνης

Νέα δεδομένα στην δικαστική έρευνα για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης, με το πλοίο Noor-1 από τον Περσικό Κόλπο στoν Πειραιά, που αποκαλύφθηκε προ δύο εβδομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δικαστικά έγγραφα ο συλληφθείς Ινδός πλοίαρχος ανέφερε, σήμερα, στην απολογία του ότι «την εντολή για την φόρτωση της ηρωίνης εν πλω στον Περσικό από μια λάντζα, του την έδωσε μέσω ασυρμάτου ένας 65χρονος αρχιπλοίαρχος μεγάλης εταιρείας τροφοδοσίας καυσίμων, με έδρα στο Ντουμπάι, που είχε αναλάβει να κατευθύνει το πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο πλοίαρχος αυτός δεν είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση και φέρεται να μνημονεύεται και από άλλα πρόσωπα ότι σχετίζεται με το ύποπτο δρομολόγιο του Noor-1». Σύμφωνα με τα ίδια δικαστικά έγγραφα, ο Ινδός μηχανικός του πλοίου στην απολογία του ανέφερε ότι «η λάντζα που φόρτωσε τα ναρκωτικά ήταν η ίδια με αυτή που λίγες ώρες νωρίτερα είχε πάλι προσεγγίσει το πλοίο για να παραδώσει -σε συνεννόηση πάλι με τον αρχιπλοίαρχο αλλά και τον ναυλωτή του πλοίου- δύο μεγάλα “μπαλόνια” που χρησιμοποιούνται για την πρόσδεση του πλοίου στα λιμάνια προκειμένου να αποφεύγει ζημιές από πλευρικά κτυπήματα».

Οι αναφορές αυτές φαίνεται να σηματοδοτούν μια νέα πορεία στην δικαστική έρευνα και να δημιουργούν έναν νέο κύκλο ύποπτων προσώπων που σχετίζονται με υπευθύνους άλλων ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου