Τοπικές Ειδήσεις

Πραγματοποιείται σήμερα νέα γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί (εκτός απροόπτου) η γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ, με κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη την τροποποίηση του καταστατικού του. Υπενθυμίζεται ότι η «επανεκκίνηση» του πρότυπου αυτού οργανισμού προώθησης του ροδιακού τουρισμού σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την ανάδειξη του Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ έπειτα από την πρώτη πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, στοχεύει στην διευρυμένη συμμετοχή παραγωγικών τάξεων και φορέων στη γενική συνέλευση αλλά και στην «αναβάθμιση» του ρόλου και στη μετεξέλιξη του οργανισμού. Στόχος είναι, ο “νέος” ΠΡΟΤΟΥΡ να μην περιορίζεται μόνο στην προβολή, στη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις κλπ, αλλά να αναλάβει τη διαχείριση του προορισμού συνολικά, λειτουργώντας στα πρότυπα ενός σύγχρονου DMO (Destination Management Organization).
Ο ΠΡΟΤΟΥΡ με σύγχρονα επικοινωνιακά εργαλεία και στοχευμένες καμπάνιες πρόκειται να επικεντρωθεί στη διαμόρφωση της εικόνας του προορισμού και στη διαχείριση έκτακτων συνθηκών και καταστάσεων. Τέτοιες έκτακτες συνθήκες έχουν διαμορφωθεί λ.χ. εξαιτίας της πανδημίας και επιβάλλουν ιδιαίτερους χειρισμούς. Η προβολή της Ρόδου ως ασφαλούς και φιλόξενου προορισμού βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη γενική συνέλευση, ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, τόνισε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να συνεχιστεί η λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ. Τάχθηκε υπέρ της διευρυμένης σύνθεσης της γενικής συνέλευσης με τη συμμετοχή περισσότερων φορέων, ώστε να εξασφαλισθεί το μέγιστο δυνατό επίπεδο αντιπροσωπευτικότητας. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί να είναι απλό μέλος του ΠΡΟΤΟΥΡ, ενώ πρότεινε για τη θέση του προέδρου τον κ. Αλέξανδρο Κολιάδη. Για τις θέσεις Α’ και Β’ αντιπροέδρου πρότεινε τους κ. Γιάννη Ιατρίδη και Κώστα Ταρασλιά, αντίστοιχα, ενώ για διευθύνοντα σύμβουλο πρότεινε το κ. Μιχάλη Σεΐτη και για ταμία τον κ. Θανάση Στάμο. Οι προτάσεις του κ. Καμπουράκη έγιναν δεκτές από τη γενική συνέλευση.

Χωρίς να χαθεί χρόνος, το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι έτοιμο να αναλάβει δράση για την ολοκληρωμένη προώθηση και ανάδειξη του προορισμού της Ρόδου. Σημειώνεται ότι από το νέο Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ θα ορισθεί και η εκτελεστική επιτροπή, η οποία θα είναι πενταμελής και στην οποία θα συμμετέχει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου