ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πουλάει τροχοβίλες µε την ταυτότητα του «Τοξοβόλου»- Θύµατα του αετονύχη κάτοικοι της Κω και της Καλύμνου

news room 5 λεπτά ανάγνωση
762

Η καλοστηµένη απάτη έχει «στηθεί» στο facebook και ήδη έχει ενηµερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. ενώ έχουν κατα­τε­θεί και µηνύσεις. Πώς έχασαν τα χρήµατά τους τρία από τα θύµατα του αετο­νύχη, που χρη­σι­μο­ποιούσε την ταυ­τό­τητα του «Τοξο­βό­λου του Συντάγ­μα­τος».

Του Νίκου Σιδέρη

Πίστε­ψαν πως βρήκαν την τρο­χο­βίλα των ονείρων τους στην καλύ­τερη τιμή, έδωσαν προ­κα­τα­βολή χιλιά­δων ευρώ για να… την εξα­σφα­λί­σουν, δια­πί­στω­σαν πως έπεσαν θύματα απα­τε­ώνα και έχασαν τα άτους. Τρία από τα θύματα του απα­τε­ώνα, που θησαυ­ρί­ζει που­λώ­ντας φούμαρα για… μετα­ξω­τές κορ­δέ­λες, μιλάνε στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορ­τάζ» και περι­γρά­φουν πώς έπεσαν τα δίχτυα του. Μάλιστα, σε μια περί­πτωση, ο… αετο­νύ­χης θέλο­ντας να πείσει το θύμα για την αξιο­πι­στία του, έστειλε φωτο­γρα­φία την ταυ­τό­τητά του, στην οποία υπήρχε όμως, η φωτο­γρα­φία του «Τοξο­βό­λου του Συντάγ­μα­τος», Γιάννη Μιχαη­λίδη. Η καλο­στη­μένη απάτη έχει «στηθεί» στο facebook και ήδη έχει ενη­με­ρω­θεί η διεύ­θυνση δίωξης ηλε­κτρο­νι­κού εγκλή­μα­τος, ενώ έχουν κατα­τε­θεί και μηνύ­σεις από τα θύματα.

 

Τοξοβόλου
Οι αγγελίες-παγίδα για ανυ­πο­ψί­α­στους πελάτες
Η ταυ­τό­τητα με τη φωτο­γρα­φία του τοξο­βό­λου του Συντάγ­μα­τος.

Οι ευκαι­ρίες και η προ­κα­τα­βολή

Η περι­πέ­τεια για τα θύματα του απα­τε­ώνα, ξεκι­νούν από τη στιγμή που θα επι­κοι­νω­νή­σουν μαζί του, θέλο­ντας να πλη­ρο­φο­ρη­θούν για τους τρόπους από­κτη­σης της τρο­χο­βί­λας που έχει αναρ­τή­σει σε σχετική ομάδα που έχει δημιουρ­γή­σει στο Facebook.

Ετσι ξεκί­νησε και η περι­πέ­τεια για ένα θύμα του από την Κάλυμνο.

«Μας έστειλε τηλέ­φωνο και άμεσα τον καλέ­σαμε. Ηταν ευγε­νι­κός και πρό­θυ­μος να κλείσει η συμ­φω­νία άμεσα, καθώς όπως μας είπε θα την έστελνε στο νησί με το πρώτο πλοίο, αλλά θα έπρεπε να βάλουμε μια προ­κα­τα­βολή προ­κει­μέ­νου να την ‘καπαρώσουμε’ καθώς όπως είπε, είχε πολλά τηλε­φω­νή­ματα για τη συγκε­κρι­μένη τρο­χο­βίλα. Αμέσως έστειλε αριθμό τρα­πέ­ζης του συνε­ταί­ρου του όπως είπε». Το κόστος της τρο­χο­βί­λας ήταν μόλις 3.900 ευρώ και ο… τυχερός πελάτης κατέ­βαλε 800 ευρώ. Εκεί ξεκί­νησε η δεύτερη φάση της απάτης. Οπως καταγ­γέλ­λει το θύμα του αετο­νύχη «από τη στιγμή που κατα­θέ­σαμε τα χρήματα άρχισε το παι­χνίδι. Αρχικά μας είπε πως ‘έγινε ένα μπέρ­δεμα, δεν μπορώ να βάλω την τρο­χο­βίλα στο πλοίο γιατί ο λογι­στής δεν μπορεί να κόψει τιμο­λό­γιο λιγό­τερο από το μισό της τιμής’, πρα­κτικά λοιπόν ζήτησε ακόμη 1.000 ευρώ. Οταν ο σύζυγός μου ξεκί­νησε να δια­μαρ­τύ­ρε­ται και ζήτησε πίσω την προ­κα­τα­βολή, του είπε ‘μα τι λέτε, είμαστε αξιό­πι­στη εται­ρεία και για να σας το απο­δεί­ξουμε θα σας στεί­λουμε την προ­κα­τα­βολή συν 300 ευρώ. Εσείς κάντε την κατά­θεση των επι­πλέον 1.000 ευρώ και τα υπό­λοιπα θα τα βρούμε’».

Μάλιστα, για να γίνει ακόμη πιο πιστευ­τός, έστειλε στο θύμα του από­δειξη κατα­βο­λής ποσού από την Attica Bank, που προ­φα­νώς έφτιαξε με ένα απλό πρό­γραμμα σε υπο­λο­γι­στή. Ακριβώς το ίδιο έπραξαν και με άλλους πελάτες.

Οταν το θύμα της απάτης είδε στο κινητό του την από­δειξη, άμεσα μετέβη στην τράπεζα και έκανε κατά­θεση ακόμη 1.000 ευρώ. Οπως του είπε άλλωστε ο απα­τε­ώ­νας, «το ποσό θα εμφα­νι­στεί στον λογα­ρια­σμό σας σε μερικές ώρες». Αμέσως μόλις πήραν τα χρήματα, εξα­φα­νί­στηκε και το ποσό που δήθεν είχαν κατα­θέ­σει ως ενέχυρο για τη συμ­φω­νία, η τρο­χο­βίλα και φυσικά ο απα­τε­ώ­νας. Μάταια το θύμα προ­σπα­θούσε να εντο­πί­σει τον κακο­ποιό στο κινητό του τηλέ­φωνο, καθώς πλέον το κινητό ήταν απε­νερ­γο­ποι­η­μένο.

Η ταυ­τό­τητα του τρο­μο­κράτη

Σε μια άλλη περί­πτωση, ένα κάτοι­κος Κω, θύμα και αυτός του απα­τε­ώνα, με υπο­τι­θέ­μενη έδρα την οδό Κολο­κο­τρώνη στη Ζάκυνθο, του ζήτησε να του απο­στεί­λει, προ­κει­μέ­νου να βεβαιω­θεί για την αξιο­πι­στία της συναλ­λα­γής, μια ταυ­τό­τητα. Τότε ο θρα­σύ­τα­τος απα­τε­ώ­νας του έστειλε αμέσως φωτο­γρα­φία την ταυ­τό­τητά του με φωτο­γρα­φία του… κατα­δι­κα­σμέ­νου για συμ­με­τοχή σε τρο­μο­κρα­τική οργά­νωση, Γιάννη Μιχαη­λίδη.

Η εμφανώς πλαστή ταυ­τό­τητα έφερε τα στοι­χεία «ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΗ και της ΜΑΡΙΑΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗ, με ημε­ρο­μη­νία γέν­νη­σης 23/10 1987 στον ΠΕΙΡΑΙΑ». Βλέ­πο­ντας την ταυ­τό­τητα και μη έχοντας αντι­λη­φθεί την απάτη, ο ανυ­πο­ψί­α­στος αγο­ρα­στής της τρο­χο­βί­λας, αρχικά θέλησε να κάνει κατά­θεση τεώνας υπο­στή­ριξε πως είχε κλείσει την εται­ρεία και του είχε ξεμεί­νει η τρο­χο­βίλα, αξίας 3.000 ευρώ.

Μάλιστα, υπο­στή­ριξε πως «μέσα έμεναν οι δύο φύλακες που είχα και είναι σε πολύ καλή κατά­σταση. Την πουλάω γιατί πρέπει να παρα­δώσω το χωράφι, θα στην φέρω εγώ την τρο­χο­βίλα προς τα πάνω», ανέφερε χαρα­κτη­ρι­στικά ο απα­τε­ώ­νας. Μάλιστα, του είπε πως θα του έδινε δώρο «δύο φωτο­βολ­ταϊκά και δύο μπα­τα­ρίες»! «Την πάτησα γιατί είμαι ευκο­λό­πι­στος και όχι μόνο εγώ. Οταν ακούς κάποιον άνθρωπο να σου λέει ‘για όνομα του Θεού, έχω οικο­γέ­νεια, είμαι επαγγελματίας’, τον πιστεύ­εις».

Ο Δ.Κ. πίστεψε τον απα­τε­ώνα και έχασε συνο­λικά 1.600 ευρώ. Τα θύματα τού απα­τε­ώνα που εμφα­νί­ζε­ται με άλλο όνομα σε κάθε ενδια­φε­ρό­μενο αγο­ρα­στή, αλλά τηρεί πάντα τον ίδιο τρόπο δράσης.

Πουλάει από τρο­χο­βί­λες μέχρι τρακτέρ

Ο απα­τε­ώ­νας φέρεται να ζει στην Κόρινθο και να δρα με παρό­μοιο τρόπο για μεγάλο χρονικό διά­στημα. Παλαιό­τερα εμφα­νι­ζό­ταν να πουλάει αυτο­κί­νητα, μετά τρακτέρ, για να κατα­λή­ξει στις τρο­χο­βί­λες.

Οι αγγε­λίες με τις οποίες εξα­πά­τησε δεκάδες άτομα σε όλη τη χώρα, αναρ­τή­θη­καν στο group «Τρο­χο­βί­λες μετα­χει­ρι­σμέ­νες πωλήσεις-ενοικιάσεις- παρου­σιά­σεις». Οπως φαί­νε­ται και στις φωτο­γρα­φίες, αρκετά είναι τα θύματά του που με αναρ­τή­σεις γνω­στο­ποιούν πως εξα­πα­τή­θη­καν, αλλά ακόμη περισ­σό­τε­ροι, είναι εκείνοι που πεί­θο­νται για τις αγγε­λίες του.

Ενήμερη η δίωξη ηλε­κτρο­νι­κού εγκλή­μα­τος

Τα θύματα του αετο­νύχη, μάταια προ­σπά­θη­σαν να μάθουν από τις τρά­πε­ζες σε ποιον ανήκει ο αριθμός τρα­πέ­ζης που κατέ­θε­σαν τα χρήματα, καθώς υπάρχει το τρα­πε­ζικό απόρ­ρητο. Υψη­λό­βαθμα στελέχη της διεύ­θυν­σής δίωξης ηλε­κτρο­νι­κού εγκλή­μα­τος έχουν εικόνα της απάτης, η οποία όμως είναι μια από τις συνη­θέ­στε­ρες που χρη­σι­μο­ποιούν οι απα­τε­ώ­νες για να εξα­πα­τή­σουν ανυ­πο­ψί­α­στους και ευκο­λό­πι­στους πολίτες.

Πολλά από τα θύματα έχουν κατα­θέ­σει μηνύ­σεις και έχουν ανα­θέ­σει τις υπο­θέ­σεις τους σε δικη­γό­ρους, ανα­μέ­νο­ντας από τις αρμό­διες υπη­ρε­σίες να προ­χω­ρή­σουν άμεσα στην άρση απορ­ρή­του των λογα­ρια­σμών του απα­τε­ώνα προ­κει­μέ­νου να φτάσουν στα ίχνη του και να τον οδη­γή­σουν στη Δικαιο­σύνη.

Πηγή: ereportaz.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.