Ειδήσεις

Ισχυρό καλοκαίρι για τον τουρισμό προβλέπει ο επικεφαλής της Ryanair

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’ Leary, προβλέπει «ισχυρή ανάκαμψη» στον τομέα του Τουρισμού το Καλοκαίρι στην Ευρώπη και απέρριψε αυτό που περιέγραψε ως «πανικό», για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα διεθνή ταξίδια.

Ο O’ Leary αναγνώρισε ότι η ημερομηνία επανεκκίνησης που έχει δώσει η βρετανική κυβέρνηση για τις 17 Μαΐου, «μπορεί να μετακινηθεί», αλλά επέμεινε ότι «Θα υπάρξει ένα ισχυρό Καλοκαίρι 2021 στην αγορά διακοπών».

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ σίγουροι ότι οι οικογένειες θα ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις παραλίες της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair υποστήριξε: «Βλέπω πολύ λίγες πιθανότητες περιορισμών. Είναι σαφές ότι η επανεκκίνηση του Τουρισμού, θα μπορούσε να είναι πιο αργή από αυτήν που σχεδιάζουμε αυτήν τη στιγμή. Όμως όλοι σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να αναπτύσσει το θεαματικά επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού της και αναμένουμε σημαντική μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών – στην πραγματικότητα, κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ηπειρωτικής Ευρώπης».

Και συνέχισε ο κ. O’ Leary: «Το τρέχον σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον είναι ότι δεν θα υπάρξει επανεκκίνηση των ταξιδιών πριν από τις 17 Μαΐου. Αυτή η ημερομηνία μπορεί να μετακινηθεί. Εάν γίνει θα τροποιήσουμε ανάλογα το πρόγραμμά μας”.

Ωστόσο, επέμεινε: «Τώρα είναι η ώρα για αισιοδοξία που υποστηρίζεται από τα πραγματικά δεδομένα που προέρχονται από τα εξαιρετικά επιτυχημένα προγράμματα εμβολιασμού και όχι από ανεπαρκώς ενημερωμένες ειδήσεις που τροφοδοτούνται από τον 24ωρο κύκλο ειδήσεων. Όλοι φοβούνται τα διεθνή ταξίδια. Αλλά είναι μόνο Μάρτιος. Δεν θα υπάρξουν ταξίδια το Πάσχα, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κράτηση με σιγουριά για τις σχολικές – καλοκαιρινές διακοπές και εάν υπάρξει αλλαγή, οι άνθρωποι μπορούν να αναβάλουν για λίγο τα σχέδιά τους. Υπάρχει ένα είδος υστερίας αυτή τη στιγμή. Θυμηθείτε ότι υπήρξε τεράστια πτώση στα ποσοστά περιπτώσεων Covid-19 το περασμένο Καλοκαίρι, ακόμη και πριν υπάρξει εμβόλιο.  Γνωρίζουμε ότι περίπου το 50% του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα εμβολιαστεί έως τα τέλη Μαρτίου. Προβλέπουμε πολύ λίγους περιορισμούς στις ευρωπαϊκές πτήσεις, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει πολύ γρήγορα. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι πολύ πρόθυμες να καλωσορίσουν τους επισκέπτες του ΗΒ. Μόλις εμβολιαστούν οι πληθυσμοί, οι κυβερνήσεις θα επιτρέψουν την επανέναρξη των ταξιδιών”.

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου