Νικητιάδης  για  Παλογιαννίδη

ΜΕΓΑΛΟΣ  ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ  ΤΟΥ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  ΜΑΣ

 

Με αφορμή το θάνατο του Μπάμπη Παλογιαννίδη, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο θάνατος του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Παλογιαννίδη, αφήνει ένα τεράστιο κενό στον τουρισμό της Δωδεκανήσου. Ο Μπάμπης , υπήρξε για πολλά χρόνια η ψυχή του Ο ΠΡΟΤΟΥΡ  και με την παρουσία και τη δράση του, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουρισμού των νησιών μας. Τόσο στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, όσο και στον ΟΠΡΟΤΟΥΡ με την εμπειρία , τις πρωτοβουλίες και τη διαρκή διάθεση προσφοράς στα κοινά, ο Μπάμπης Παλογιαννίδης υπήρξε κεφάλαιο για τον τουρισμό της Δωδεκανήσου. Δεκάδες εκδηλώσεις της Ρόδου σε όλες τις τουριστικές αγορές της Ευρώπης είχαν την σφραγίδα του Μπάμπη. Εκθέσεις σε ποταμόπλοια, γαστρονομικά φεστιβάλ, διαρκής και έντονη παρουσία της Ρόδου στις μεγάλες εκθέσεις του Βερολίνου και του Λονδίνου, επαφές με τα μεγαλύτερα τουριστικά μέσα ενημέρωσης, ήταν μερικά μόνα από τα έργα που αφήνει πίσω του.

Με την ιδιότητα του Υφυπουργού Τουρισμού, είχα την τύχη να συνεργαστώ πολλές φορές μαζί του και να ζητήσω τη βοήθειά του, που προσέφερε πάντα με χαμόγελο, για την προώθηση του τουρισμού μας. Ο Μπάμπης, είχε καταφέρει υπό την καθοδήγηση του π. Προέδρου της ΠΟΞ Βάσου Μηναϊδη, να καταστήσει τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ  υπόδειγμα (Βest Practice) , για τον τρόπο που πρέπει ένας προορισμός να οργανώνει την τουριστική του ανάπτυξη. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που μου ζητήθηκε από Ενώσεις Ξενοδόχων  άλλων προορισμών της χώρας μας, να τους επισκεφθεί ο Μπάμπης για να τους μεταφέρει τις γνώσεις και τη πείρα του για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργήσει ένας αντίστοιχος με τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ φορέας σε άλλες περιοχές.

Ο Μπάμπης Παλογιαννίδης , θα μείνει πάντα στη μνήμη μας ως ένας από τους μεγάλους στυλοβάτες του τουρισμού μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Αιωνία του η μνήμη και συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο και στον μοναδικό του γιό για τον οποίο αισθανόταν υπεφήφανος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ