Ρεπορτάζ

Αναβρασμός στις τάξεις των φαρμακοποιών της Ρόδου

Απεργία θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί της Ρόδου την ημέρα που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον κλάδο μετά τη διαβούλευση με το κλιμάκιο της τρόικας.

Η απόφαση για την έναρξη των κινητοποιήσεων ελήφθη στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου που πραγματοποιήθηκε προχθές.

«Στην γενική συνέλευση της Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε απεργία την ημέρα που θα κατατεθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει αλλαγές και θα οδηγήσει τον κλάδο μας στην καταστροφή», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου θα λάβει εξάλλου μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Τα φαρμακεία μας θα στραφούν κατά των βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο», δήλωσε ο κ. Νίκος Φουτούλης και πρόσθεσε πως θα οριστούν τα φαρμακεία που τις ημέρες της απεργίας θα εξυπηρετούν το κοινό.

«Στο πλαίσιο των παραπάνω αποφάσεων θα μετατρέψουμε τα φαρμακεία μας σε εκλογικά κέντρα εναντίον όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο που εφαρμόζει την «έκθεση» του ΟΟΣΑ, ενώ προτείνουμε αναστολή της πίστωσης και καταγγελία της ισχύουσας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και απόσυρση των καρτελών των εφημεριών την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου», τόνισε ο κ. Φουτούλης.
Οι φαρμακοποιοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν και στη διακοπή της πίστωσης για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΟΠΥΥ.

«Δεν θα μπορούμε πλέον να χορηγήσουμε φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους γιατί δεν θα έχουμε ρευστότητα», δήλωσε ο κ. Φουτούλης.
Οι φαρμακοποιοί θεωρούν πως με το επίμαχο νομοσχέδιο προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία με ευκολία πλέον μέσα στα σούπερ μάρκετ και τα “παιχνιδάδικα”.

Εκτιμάται πως θα καταργηθούν το ωράριο και οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και ανταγωνισμό.

«Εμείς θέλουμε να παραμείνει ως έχει η κατάσταση που σχετίζεται με τη λειτουργία των φαρμακείων. Προτείναμε να μειωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων. Στην κυβέρνηση διατυμπανίζουν πως έριξαν τις τιμές των φαρμάκων αλλά τα βάρη καλούνται να σηκώσουν οι ασφαλισμένοι. Προτείνουμε να μειωθούν οι τιμές αλλά όχι με τον τρόπο που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας», δήλωσε ο κ. Νίκος Φουτούλης.

«Δεν θέλουμε να μπουν στα σούπερ μάρκετ τα φάρμακα γιατί δεν θα ελέγχονται από τον ΕΟΦ αλλά από τις αλυσίδες που θα τα παράγουν. Έτσι θα δεκαπλασιαστούν οι τιμές των σκευασμάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Νίκος Φουτούλης και πρόσθεσε πως τα φάρμακα στην Ευρώπη κοστίζουν πολύ ακριβά.

«Στην Ελλάδα είναι χαμηλές οι τιμές των φαρμάκων. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι τουρίστες αγοράζουν τεράστιες ποσότητες σκευασμάτων προκειμένου να έχουν επάρκεια. Αρκετοί τα δωρίζουν στους οικείους και τους φίλους τους. Αν ήταν ακριβά δεν θα αγόραζαν», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου