Ρεπορτάζ

Εγκαταλείπει η COSTA το λιμάνι της Ρόδου από τη σαιζόν του 2015;

Εντονος προβληματισμός υπάρχει μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων θαλάσσιου τουρισμού, καθώς φαίνεται πως η διοίκηση της εταιρείας Costa Cruises προτίθεται να εγκαταλείψει το homeporting της Ρόδου και της Κρήτης στο έτος 2015.

Η απόφαση δεν είναι ακόμα οριστική, ωστόσο εκείνοι που βρίσκονται πολύ κοντά στην εταιρεία, γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς, όπως και οι προκρατήσεις κρουαζιέρων για τη φετινή χρονιά, δεν έχουν ακόμα αποδώσει τα μεγέθη που αρχικώς είχαν προϋπολογιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι κυκλικές, επταήμερες κρουαζιέρες του Costa Classica, με αφετηρία τη Ρόδο θα ξεκινήσουν στις 04 Ιουλίου και θα επαναλαμβάνονται συνεχώς επί 10 εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, το πλοίο θα σταματήσει να προσεγγίζει για φέτος το λιμάνι της Ρόδου.

Το υπό διαμόρφωση πλάνο των κρουαζιέρων του 2015 με αφετηρία τη Ρόδο και την Κρήτη, δεν περιλαμβάνει πια το Costa Classica. Οι πιθανότητες το πλοίο αυτό να δρομολογηθεί ξανά για κυκλικές κρουαζιέρες, φαίνεται πως είναι περισσότερες από τις πιθανότητες η Costa Cruises να εγκαταλείψει πλήρως το όλο εγχείρημα. Οι τουριστικοί πράκτορες, ωστόσο φοβούνται το ενδεχόμενο η Costa να εγκαταλείψει εντελώς την Ανατολική Μεσόγειο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η Costa Cruises συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας στον κόσμο και κάθε χρόνο διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου