ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται στη Ρόδο οι διαρρήξεις αυτοκινήτων – Συμπολίτης μας διηγείται το πάθημά του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Διάρρηξη αυτοκίνητο

Ο φόβος και ο τρό­μος ιδιο­κτη­τών αυ­το­κι­νή­των έχουν γίνει συμ­μο­ρί­ες, που δρουν στην πόλη της Ρόδου, λε­η­λα­τώ­ντας και σπά­ζο­ντας οχή­μα­τα για να αρ­πά­ξουν ό,τι μπο­ρούν. Αν και την Τε­τάρ­τη 24 Φε­βρουα­ρί­ου, η Ασφά­λεια κα­τά­φε­ρε να εξι­χνιά­σει 10 κλο­πές οχη­μά­των, που δια­πρά­χθη­καν στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή του Κο­ρα­κό­νε­ρου μέσα σε μόλις δύο εβδο­μά­δες (!) από τρεις ανή­λι­κους τσιγ­γά­νους, οι οποί­οι και συ­νε­λή­φθη­σαν, το «πλιά­τσι­κο» συ­νε­χί­ζε­ται κα­νο­νι­κά σε όλη τη Ρόδο!

Συ­μπο­λί­της μας, κα­τήγ­γει­λε στην «δη­μο­κρα­τι­κή» ότι το πρωί της Πέμ­πτης στάθ­μευ­σε το αυ­το­κί­νη­τό του στο Αρ­χαίο Στά­διο, προ­κει­μέ­νου να πάει για περ­πά­τη­μα στην πε­ριο­χή του Μόντε Σμιθ. Οταν επέ­στρε­ψε από τον πε­ρί­πα­τό του, στις 09:30 το πρωί, μόλις έφτα­σε στο αυ­το­κί­νη­τό του, τον πε­ρί­με­νε μια δυ­σά­ρε­στη έκ­πλη­ξη. Το τζάμι ήταν σπα­σμέ­νο και από μέσα έλει­πε το τσα­ντά­κι του, το οποίο είχε επι­με­λώς κρυμ­μέ­νο κάτω από το κά­θι­σμα του αυ­το­κι­νή­του και πε­ριεί­χε διά­φο­ρα προ­σω­πι­κά του έγ­γρα­φα και χρή­μα­τα, ενώ οι δρά­στες αφαί­ρε­σαν και το ένα από τα δύο ένα ηλε­κτρο­νι­κά τσι­γά­ρα που υπήρ­χαν μέσα στο αυ­το­κί­νη­το.

«Είναι αδια­νό­η­το στις 9:30 το πρωί, σε κε­ντρι­κό ση­μείο να δρουν ανε­νό­χλη­τοι οι δρά­στες χωρίς να γί­νο­νται αντι­λη­πτοί από κα­νέ­ναν. Πού ζούμε επι­τέ­λους; Στάθ­μευ­σα το αυ­το­κί­νη­τό μου μόλις για μισή ώρα σε κε­ντρι­κό ση­μείο και μόλις επέ­στρε­ψα βρήκα σπα­σμέ­νο το τζάμι και το τσα­ντά­κι μου άφα­ντο. Ανα­ρω­τιέ­μαι αν εκεί­νη την ώρα δεν βρέ­θη­κε κά­ποιος να δει ή να ακού­σει κάτι. Το κό­στος επι­σκευ­ής του αυ­το­κι­νή­του είναι με­γα­λύ­τε­ρο από τα χρή­μα­τα που μου άρ­πα­ξαν. Ακόμα με­γα­λύ­τε­ρη είναι η τα­λαι­πω­ρία επα­νέκ­δο­σης δη­μο­σί­ων εγ­γρά­φων για τα οποία θα πρέ­πει να τρέχω μια εβδο­μά­δα σε υπη­ρε­σί­ες και τρά­πε­ζες. Θα φτά­σου­με δη­λα­δή να λέμε, ότι η Ρόδος έγινε ξέ­φρα­γο αμπέ­λι; Μετά από την πε­ρι­πέ­τειά μου συ­νι­στώ προ­σο­χή στους συ­μπο­λί­τες μου, η κα­τά­στα­ση έχει ξε­φύ­γει», δή­λω­σε στην «δη­μο­κρα­τι­κή» ο 38χρο­νος.

Μά­λι­στα, όπως ανέ­φε­ρε, όταν κα­τέ­φυ­γε στην Ασφά­λεια για να κάνει την σχε­τι­κή κα­ταγ­γε­λία, ενη­με­ρώ­θη­κε πως δεν ήταν το μο­να­δι­κό πε­ρι­στα­τι­κό των ημε­ρών και πως πλέον οι «επι­τή­δειοι» σπά­ζουν τζά­μια ακόμα και για να αφαι­ρέ­σουν αντι­κεί­με­να μη­δα­μι­νής αξίας ή έστω κέρ­μα­τα.

Η ΕΛ.ΑΣ πά­ντως προει­δο­ποιεί:

-Μην αφή­νε­τε ποτέ εκτε­θει­μέ­να τσά­ντα, πορ­το­φό­λι, χρή­μα­τα, πι­στω­τι­κές κάρ­τες, γυα­λιά ηλίου, κλει­διά μη­χα­νής ή αυ­το­κι­νή­του, όπου κι αν βρί­σκε­στε.

-Μην αφή­νε­τε ποτέ τα κλει­διά της μη­χα­νής ή του αυ­το­κι­νή­του σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρό­κει­ται να λεί­ψε­τε για ελά­χι­στο χρόνο.

– Να φρο­ντί­ζε­τε πά­ντο­τε να σταθ­μεύ­ε­τε σε οδούς, εάν είναι δυ­να­τόν καλά φω­τι­ζό­με­νες τις νυ­κτε­ρι­νές ώρες και ποτέ σε ερη­μι­κά μέρη. Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, μην ξε­χνά­τε να ενερ­γο­ποιεί­τε το σύ­στη­μα συ­να­γερ­μού, εφό­σον δια­θέ­τε­τε.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.