Ειδήσεις

Από το κακό στο χειρότερο ο θαλάσσιος τουρισμός!

Δεν θα εξελιχθεί πολύ καλά φέτος για τη Ρόδο ο θαλάσσιος τουρισμός καθώς θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον εκατό λιγότεροι κατάπλοι σε σχέση με πέρσι.
Στο Τμήμα Ασφαλείας Λιμένα έχουν δηλωθεί συγκεκριμένα μέχρι τώρα 280 κατάπλοι από 380 που πραγματοποιήθηκαν πέρσι.

“Αν πάμε ακόμη ένα χρόνο πίσω θα καταλάβουμε πως μέσα σε δύο χρόνια έχουμε χάσει 220 κατάπλους και περισσότερους από 100.000 επισκέπτες της μιας ημέρας. Οι απώλειες σε έσοδα είναι επίσης μεγάλες”,δήλωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ασφαλείας Λιμένα κ. Παναγιώτης Ντόκος.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες κρουαζιέρας αποφεύγουν να εντάξουν τη Ρόδο στα προγράμματά τους, ο κ. Παναγιώτης Ντόκος δήλωσε:
«Δεν οφείλεται η απομάκρυνση των εταιρειών στις κακές υποδομές μας. Η Ρόδος διαθέτει όλα όσα πρέπει. Αιτία του προβλήματος είναι η οικονομική κρίση και οι υψηλές τιμές των καυσίμων. Τα προγράμματα πλέον σχεδιάζονται με βάση τις οικονομικότερες διαδρομές».

Ένας ακόμη παράγοντας που λειτουργεί αρνητικά για τη Ρόδο είναι ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας δεν μπορούν να πουλήσουν στους πελάτες τους εκδρομές για το νησί μας.
«Οι τουρίστες της μιας ημέρας που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο προτιμούν να επισκεφθούν πεζοί τη Μεσαιωνική Πόλη και δεν πηγαίνουν εκδρομές για να δουν τα άλλα αξιοθέατα και μνημεία του νησιού για να μην δαπανήσουν πολλά χρήματα», εξήγησε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος, που αναφέρθηκε και στον αρνητικό τρόπο που αντιμετωπίζει η εταιρεία Costa τη Ρόδο.

“Ουσιαστικά η Costa συμπεριφέρεται σαν να έχει απορρίψει τη Ρόδο”, δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος.
Στη δραματική μείωση των κατάπλων κρουαζιεροπλοίων της Costa αναφέρθηκε και o πράκτορας της εταιρείας κ. Μανώλης Χατζημιχάλης.

“Η φετινή σεζόν θα είναι η χειρότερη για το θαλάσσιο τουρισμό. Οσοι έχουν διατελέσει δήμαρχοι και επιθυμούν να είναι ξανά υποψήφιοι και όσοι μπαίνουν τώρα στο στίβο του εκλογικού αγώνα, θα πρέπει να καταλάβουν πως η κρουαζιέρα είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.. Απαιτεί μελέτη και σωστά βήματα. Να μην διαφημίσουν στις εκλογές πράγματα που δεν έχουν κάνει. Ουδείς από τον α βαθμό αυτοδιοίκησης έπραξε αυτό που πρέπει”, τόνισε ο κ. Μ. Χατζημιχάλης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους κατάπλους που θα πραγματοποιήσουν το φετινό καλοκαίρι στο λιμάνι της Ρόδου τα πλοία της εταιρείας Costa, o κ. Χατζημιχάλης δήλωσε:

“Θα έχουμε δέκα με έντεκα κατάπλους από κρουαζιερόπλοια της Costa. Το έτος 2007 είχαμε 117. Δεν είναι φανερό το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε;”
Με αφορμή τις νέες φήμες που θέλουν την εταιρεία Costa να μην χρησιμοποιεί φέτος το λιμάνι της Ρόδου ως πύλη εισόδου-εξόδου για τους επιβάτες της, ο κ. Χατζημιχάλης δήλωσε:
“Η εταιρεία για το Home Port θα χρησιμοποιήσει το πλοίο Costa Classica, χωρητικότητας 1000 – 1300 επιβατών. Το Costa Atlantica είχε δυνατότητα μεταφοράς 3500 ατόμων. Θα καταλάβουν κάποιοι τι έχει γίνει;”
Οι κατάπλοι του Costa Classica θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και θα σταματήσουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν δύο κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων και τον Απρίλιο 11,­ όπως δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου