Ειδήσεις

«Καυτές πατάτες» ΔΕΥΑΡ και τομέας Υγείας

«Η λήψη μιας πολιτικής απόφασης δεν μπορεί να είναι συνυφασμένη με την παρανομία. Αυτό είναι μια άποψη που επικρατούσε παλαιότερα. Αλίμονο αν κάνουμε κάτι τέτοιο».
Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με αφορμή την κριτική που δέχεται για τους χειρισμούς του στο θέμα των απολύσεων των 61 εργαζομένων της πρώην ΔΕΥΑΙ.

Για την απουσία του από την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως δικαιώθηκε για την επιλογή του καθώς δεν υπήρξαν διαξιφισμοί με εξαίρεση την ένταση, που προκάλεσε η απόφαση που ελήφθη.

«Προσπάθησα πριν από τη συνεδρίαση να καταλήξουμε σε κάποια κοινά σημεία ώστε να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι. Βρήκαμε κοινούς άξονες συνεργασίας στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο μου. Ζήτησα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μανώλη Γλυνό να συνεργαστεί με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως επέλεξε να μην λάβει μέρος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί θεώρησε πως η παρουσία του θα δημιουργούσε εντάσεις και θα εξόργιζε τους εργαζόμενους.

«Θεώρησα πως η παρουσία μου θα δημιουργούσε εντάσεις στη συνεδρίαση λόγω του ό,τι είμαι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ. Η επιλογή μου δικαιώθηκε καθώς έγινε σοβαρή συζήτηση χωρίς μεγάλες εντάσεις», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί η απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο.

Σε ερώτηση αν ζήτησε από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και τους δικηγόρους της ΔΕΥΑΡ να διερευνήσουν τη δυνατότητα παρατάσεως του χρόνου επίδοσης των απολύσεων στους εργαζόμενους, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως και αυτό έγινε.

«Υπάρχουν κάποιες προθεσμίες, που θα πρέπει να τηρηθούν. Επιβάλλεται να σεβόμαστε όλοι τη νομοθεσία. Οι πολιτικές αποφάσεις και οι πολιτικές πράξεις δεν είναι συνυφασμένες με την παρανομία. Δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να είναι πέρα από τους νόμους. Αυτό είναι μια παλιά νοοτροπία που πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το δημοτικό συμβούλιο είναι μια τοπική εξουσία η οποία όμως δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια της νομοθεσίας.

«Αλίμονο αν παραβαίνουμε τη νομοθεσία. Αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν σε αυτή. Και εγώ διαφωνώ με πολλούς νόμους, αλλά τους εφαρμόζω», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως γίνονται κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τους 61 εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ.

«Γίνονται κάποιες κινήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Εγώ έχω το μεγαλύτερο βάρος για την διαπιστωτική πράξη που έγινε και αφορούσε τη διακοπή της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων. Ήταν υποχρεωτική. Κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ. Αρκετές φορές έχω αναφέρει πως υπάρχουν οι ηθικοί αυτουργοί, που φέρουν την ευθύνη για την υπόθεση αυτή. Οι Ροδίτες έχουν καταλάβει ποιοι είναι», τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.

Ο δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας με αφορμή τη συνάντηση που είχε προχθές το μεσημέρι με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου.

“Yποβαθμίζεται ο τομέας της Υγείας στα μικρά και στα μεγάλα νησιά. Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ οι δήμαρχοι των νησιών μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως ο τομέας της Υγείας παρουσιάζει τεράστια προβλήματα στα περισσότερα νησιά.
Προβλήματα υπάρχουν όμως και στη Νότια Ρόδο, όπως δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη Νότια Ρόδο που είναι το πιο απομονωμένο κομμάτι του νησιού μας. Οι κάτοικοι αγωνιούν για την υγεία τους. Έχει μείνει ένας γιατρός μόνο στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γενναδίου και ένας στο αγροτικό ιατρείο της Απολακκιάς», ανέφερε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Β. Παπανικόλας δεσμεύθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα.

«Ζήτησαν από τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ Ρόδου και από εμένα να συνδράμουμε ώστε το ασθενοφόρο να μην εδρεύει στον Αρχάγγελο αλλά στην Πυλώνα από τώρα. Συζήτησα το θέμα με τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο και με ενημέρωσαν πως υπάρχει θετική εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρόδου διαθέτει στο ΕΚΑΒ οδηγό για τις ανάγκες του πολυδύναμου ιατρείου Γενναδίου.
«Μπορούμε να διαθέσουμε και δεύτερο οδηγό. Προτάθηκε να ζητήσουμε από το ΕΚΑΒ να έρθουν περισσότεροι διασώστες για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου.

Ζήτησα από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να συμβάλουν ώστε να προσφερθεί στέγη και φαγητό στους εργαζόμενους του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας που θα καλύψουν τις ανάγκες της Νότιας Ρόδου το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως θα στείλει έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να έρθουν εγκαίρως στο νησί οι διασώστες.

«Θα στείλω και επιστολή στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ που θα σχετίζεται με την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων. Μπορεί να διαθέτουμε ασθενοφόρα αλλά δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών. Με τη συνεργασία και την προσπάθεια όλων κάτι μπορεί να γίνει. Δεν πρέπει να φθάνουμε στο σημείο των διαμαρτυριών και των αντιδράσεων για να λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν. Μιλάμε για υπηρεσίες πρώτης ανάγκης τις οποίες η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύπτει», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου