Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 69χρονος, συνταξιούχος, κάτοικος Μαριτσών, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές αντικειμένων η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.
Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε η 65χρονη σύζυγός του.
Ο κατηγορούμενος έχει στην ιδιοκτησία του ένα ακίνητο πλησίον του οποίου υπάρχει μία μάντρα παλαιών αυτοκινήτων και γενικά παλιών αντικειμένων.
Στον ιδιοκτήτη αυτής, με τον οποίο είχαν καλές σχέσεις, αποφάσισαν να δώσουν δωρεάν όλα τα παλιά αντικείμενα επιχείρησής τους την οποία ανακαίνισαν.
Στην αποθήκη του ο κατηγορούμενος είδε κάτι παλιά καλούπια που ήταν κρεμασμένα στην οροφή. Του είπε ότι ενδιαφέρεται γι αυτά και τον ρώτησε σε ποιον ανήκουν κι εκείνος, όπως υποστηρίζει, του απάντησε ότι είναι δικά του και προσφέρθηκε να του τα δώσει όλα αν τα ήθελε.
Πράγματι του έδωσε 6 καλούπια τα οποία και χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος για να κατασκευάσει μικρά γύψινα αγαλματίδια και διακόσμησε τόσο τον εξωτερικό, όσο και τον αύλιο χώρο της επιχείρησής του, το Νοέμβριο του έτους 2013.
Και ενώ έτσι είχε η κατάσταση, αίφνης την 10η Μαΐου του έτους 2014, σχεδόν έξι μήνες περίπου από την τοποθέτησή των αγαλματιδίων, εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο ο μηνυτής, που άρχισε να εξαπολύει κατηγορίες εις βάρος του. Τονίζει ότι δεν γνώριζε ότι ανήκαν στον μηνυτή, ενώ τόνισε ότι του προκαλεί εντύπωση ότι κοστολογεί τη δήθεν ζημία του στο εξωπραγματικό ύψος των 146.600 ευρώ.
Διατείνεται ότι παρουσία εκείνου, που του τα είχε δώσει, του ζήτησε 30.000 ευρώ και ότι ο ίδιος αρνήθηκε να τα δώσει, ενώ υποστήριξε ότι του είπε να του τα επιστρέψει αλλά δεν δέχτηκε.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ