Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με 3ετή αναστολή και σε χρηματική ποινή ύψους 590 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 34χρονος Αλβανός, που κρίθηκε ένοχος ενδοοικογενειακής βιαιοπραγίας και οπλοκατοχής.
Ενώπιον του ακροατηρίου σημειώθηκαν χθες ανατροπές αφού η μηνύτρια 30χρονη ομοεθνής του και μητέρα τριών παιδιών, που είχε επισημάνει προανακριτικά ότι είναι εξαδέλφη του, χθες ανέτρεψε τους αρχικούς ισχυρισμούς της, υποστηρίζοντας ότι είχε ερωτική σχέση μαζί του τα τελευταία δύο έτη περίπου κι ότι ήθελε να διακόψουν.
Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσε και ο κατηγορούμενος αρνούμενος ότι της επιτέθηκε με μαχαίρι, ότι την χτύπησε κι ότι την απείλησε και αποδεχόμενος μόνο ότι την εξύβρισε.
Η 30χρονη, κάτοικος Αφάντου, ξενοδοχοϋπάλληλος, υποστήριξε αρχικώς ότι την 18η Ιανουαρίου 2018 και περί ώραν 09:30, ενώ είχε φύγει στην εργασία του επέστρεψε και άρχισε να καταναλώνει μπύρες. Λίγες ώρες αργότερα, όπως υποστήριξε, άρχισε να νευριάζει και να εξαπολύει κατηγορίες εις βάρος της εξαδέλφης του και συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ενδιαφερόταν ερωτικά για τον σύζυγο της αδελφής της και τον γιο του.
Η ίδια τον έδιωξε από την οικία και τότε σηκώθηκε και άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα για να της επιτεθεί. Ισχυρίζεται ότι τράπηκε σε φυγή έξω από την οικία προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι της αδελφής της.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να την ακολούθησε με το αυτοκίνητό του, να της ζητούσε να μπεί σ’ αυτό, κι όταν εκείνη αρνήθηκε να την έπιασε από τα μαλλιά για να την επιβιβάσει με την βία.
Προσπάθησε να μεταβεί στην οικία της για να πάρει τα παιδιά της που επέστρεφαν από το σχολείο. Κάποιος ομοεθνής της προσεφέρθη να την μεταφέρει στην οικία της και όπως υποστηρίζει, ο κατηγορούμενος τους έκλεισε τον δρόμο τρακάροντας το όχημα στο οποίο επέβαινε.
Η 30χρονη, χωρισμένη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, διατείνεται ότι ο εξάδελφός της την έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν. Ο ίδιος εξεταζόμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι εκείνοι του έκλεισαν τον δρόμο για να τον χτυπήσουν κι ότι το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του το χρησιμοποιεί στο ψάρεμα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Χαρούλα Ματσίγκου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ