Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Οι… καμπάνες στα τοπικά πρωταθλήματα

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπή.
Η Π.Ε. τιμώρησε με 12 αγωνιστικέ τον ποδοσφαιριστή του Πολύστρατο, Δ. Αντωναράκη, στην Δόξα Ψίνθου επεβλήθη η ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα της για μία αγωνιστική, ενώ ο Καλυμνιακός κέρδισε την ένταση που κατέθεσε κατά του Νικαγόρα.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Διαγόρας Βατίου- Αστέρας Παστίδας στις 20/11 (7η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας, Αθανασίου Παντ. ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας, Κυρίτση Κ. ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον Α’ βοηθό διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ Ι του Π.Κ.).
Πολύστρατος- Ιππότες στις 21/11 (5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολύστρατου, Αντωναράκη Δ., ποινή δώδεκα αγωνιστικών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 120 ευρώ, για βάναυση συμπεριφορά προς τον διαιτητή (τον χτύπησε στο πόδι) και για υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1ζ’ –άρθρο 10’ παρ. δ’ περ Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Εθνικός Αρχίπολης- Ατρόμητος Διμυλιάς στις 21/11 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αρχίπολης, Παπαρδάκη Ιωαν. ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (εσκεμμένη καθυστέρηση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Ασπίδα Απολακκιάς- Πάνθηρες στις 21/11 (5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Ασπίδας Απολακκιάς, Γεωργουλά Χ. ποινή μίας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Πάνθηρες- Φοίβος στις 21/11 (2η αγωνιστική, Κ14)
Στον ποδοσφαιριστή των Πανθήρων, Καρδούλας Δημ. ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή (έβγαλε την φανέλα), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 27/12/2021 ( άρθρο 23’ παρ. 2α του Π.Κ.).
Παραπομπή διαιτητή
Παραπέμπεται στην Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, ο διαιτητής του αγώνα Νικαγόρας Κεφάλου- Καλυμνιακός στις 21/11/2021 κ. Δημήτρης Γιαμουζής για πλημμελή εφαρμογή του άρθρου 16’ παρ. 3΄του ΚΑΠ και του άρθρου 9’ παρ. Κ. της προκήρυξης των Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2021-2022.
Αποφάσεις επί των απολογιών
Δόξα Ψίνθου- Διγενής στις 13/11 (6η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στο σωματείο της Δόξας Ψίνθου την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (άρθρο 15’ παρ. 6 περ. α’ και β’ του Πειθαρχικού Κώδικα).
Στους αναγραφόμενους στη συμπληρωματική έκθεση του διαιτητή, Γεώργιο Κοστομοίρη του Βασ., Πέτρο Ορφανό και Βασίλη Ορφανό ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων για ένα μήνα έκαστος και χρηματικό πρόστιμο από 50 ευρώ έκαστος (άρθρο 12’ παρ. 1α’ σε συνδυασμό με το άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων και προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 31 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Βατίου- Αστέρας Παστίδας που διεξήχθη στο γήπεδο Βατίου στις 20/11/2021, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Κώστα Πάττα του σωματείου Αστέρας Παστίδας και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, Κώστα Πάττα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 31 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Βατίου- Αστέρας Παστίδας που διεξήχθη στο γήπεδο Βατίου στις 20/11/2021, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του Δημήτρη Καρανάκη του σωματείου Αστέρας Παστίδας και δη του δηλωθέντος ως βοηθού προπονητού αυτού, Δημήτρη Καρανάκη, με βάση σχετική εντολή του Διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Ένσταση σωματείου Α.Ο. Καλυμνιακός στον αγώνα με Νικαγόρα Κεφάλου, πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου, όμιλος Νήσων
Η Πειθαρχική Επιτροπή ομόφωνα κάνει δεκτή την ένσταση του Α.Ο. Καλυμνιακός για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του σωματείου Νικαγόρας Κεφάλου, Μιχάλη Παντελή, σύμφωνα με το άρθρο 16’ παρ. 3’ του ΚΑΠ και άρθρο 9’ παρ. Κ. της προκήρυξης των Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2021-2022, (σχετικά με τις αλλαγές ποδοσφαιριστών σε τρείς διακοπές του αγώνα).
Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου του Α.Ο, Καλυμνιακός με τέρματα τρία έναντι μηδενός του σωματείου Νικαγόρας Κεφάλου.
Επίσης επιβάλλει στο σωματείο Νικαγόρας Κεφάλου ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου που μετέχει το σωματείο, Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 14’ παρ. ε’ της προκήρυξης των Πρωταθλημάτων Δωδεκανήσου 2021-2022).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 27/12/2021 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου