15θήμερη προθεσμία για να ετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του, ζήτησε και έλαβε χθες, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Ακη Δημητριάδη, από την Πταισματοδίκη Ρόδου, ο τραπεζικός διευθυντής, που πρωταγωνίστησε σε υπόθεση παρατραπεζικής δραστηριότητας σε κεντρικό υποκατάστημα συστημικής τράπεζας στο νησί της Ρόδου.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», μέχρι στιγμής έχει διεκπεραιωθεί το πρώτο σκέλος της λήψεως καταθέσεων μετά την υποβολή της πρώτης μηνύσεως σε βάρος του από μια 85χρονη άτεκνη χήρα, που εμπιστεύθηκε τη διαχείριση των καταθέσεων και των επενδύσεών της στον πρώην συνάδελφό της, με τον οποίο συνδεόταν με φιλική σχέση. Εκκρεμεί η εξέταση ακόμη 4 μηνύσεων.
Από όσα έχουν προκύψει μέχρι τώρα ο καταγγελλόμενος υπεξαιρούσε με ιδιαίτερα τεχνάσματα χρήματα από λογαριασμό της 85χρονης από το έτος 2012.
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας έχουν καταθέσει 4 ταμίες της τράπεζας και ο υποδιευθυντής αυτής, που προκάλεσε εξάλλου την έρευνα των επιθεωρητών για τη δραστηριότητα του προϊσταμένου του.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε την 23η Ιουλίου 2015, εν μέσω capital controls, όταν η 85χρονη απευθύνθηκε στον υποδιευθυντή του υποκαταστήματος για να διαμαρτυρηθεί, διότι δεν είχε προχωρήσει αίτημά της για το «σπάσιμο» προθεσμιακής της κατάθεσης σε δολάρια ΗΠΑ.
Ο καταγγελλόμενος προέβαινε σε αναλήψεις από λογαριασμό της σε τακτά χρονικά διαστήματα τις οποίες κάλυπτε δίδοντάς της ένα βιβλιάριο ταμιευτηρίου, το οποίο ήταν πλαστό. Η 85χρονη φέρεται παραπέρα να πείστηκε στην ανανέωση των προθεσμιακών της καταθέσεων στην τράπεζα, διότι ο καταγγελλόμενος της χορηγούσε επιτόκια πάνω από το όριο άλλων προθεσμιακών καταθέσεων της τράπεζας για να την δελεάσει.
Οι τίτλοι δύο προθεσμιακών καταθέσεων, που έχουν δοθεί στην 85χρονη, είναι πλαστοί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ