Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) παράνομων μεταναστών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή Φαρμακονησίου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό φυλάκιο της νήσου, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα του Ν/Γ σκάφους κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω, τους οποίους αποβίβασε στο Φαρμακονήσι και στη συνέχεια μετέφερε στο λιμένα Λέρου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
https://www.dimokratiki.gr/26-09-2014/entopismos-ke-diasosi-paranomon-metanaston-sto-farmakonisi-3/
Πρόσφατα άρθρα

Λουκέτο σε ξενοδοχείο 450 κλινών που συνδέεται με την έρευνα για το σκάνδαλο της πολεοδομίας

Στις 22 Σεπτεμβρίου οι υπογραφές στο Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2026 η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό γαμπρού στην πισίνα ξενοδοχείου τη νύχτα της γαμήλιας δεξίωσής του




Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.