ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τροπολογία Αυγενάκη: Μπορούν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα μέχρι το τέλος του έτους τα σωματεία που είναι εκτός μητρώου

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Αυγενακης- Ζαγορακης- Ποδοσφαιρο
Μέγεθος γραμμάτων

Στην ΕΠΟ μετά τη συ­νά­ντη­ση που είχαν στις 27/7 με το υπουρ­γό Επι­κρα­τεί­ας, Γιώρ­γο Γε­ρα­πε­τρί­τη εξέ­φρα­ζαν την αι­σιο­δο­ξία τους ότι εντός του Αυ­γού­στου και σε κάθε πε­ρί­πτω­ση πριν της Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση της 27ης Αυ­γού­στου θα υπάρ­ξει τρο­πο­λο­γία με την οποία θα δί­νε­ται πα­ρά­τα­ση στην εφαρ­μο­γή των κυ­ρώ­σε­ων στα σω­μα­τεία που δεν έχουν εγ­γρα­φεί στο μη­τρώο της ΓΓΑ.

Με άλλα λόγια θα μπο­ρούν να αγω­νι­στούν στα το­πι­κά πρω­τα­θλή­μα­τα και να χρη­σι­μο­ποιούν τα δη­μο­τι­κά και κρα­τι­κά γή­πε­δα, ώστε τα το­πι­κά πρω­τα­θλή­μα­τα να μπο­ρέ­σουν να διε­ξα­χθούν.

Πράγ­μα­τι λίγο πριν τη Γ.Σ. της ΕΠΟ, η Ομο­σπον­δία ενη­με­ρώ­θη­κε από τη ΓΓΑ ότι ο υφυ­πουρ­γός Αθλη­τι­σμός θα κα­τα­θέ­σει τρο­πο­λο­γία που θα δίνει πα­ρά­τα­ση μέχρι το τέλος του έτους στα σω­μα­τεία που δεν έχουν εγ­γρα­φεί στο μη­τρώο ώστε να μπο­ρούν να πά­ρουν μέρος χωρίς κυ­ρώ­σεις και πε­ριο­ρι­σμούς στα το­πι­κά πρω­τα­θλή­μα­τα.

Στην τρο­πο­λο­γία ο κ. Αυ­γε­νά­κης επι­κα­λεί­ται ως λόγο τη διευ­κό­λυν­ση των σω­μα­τεί­ων των πυ­ρό­πλη­κτων πε­ριο­χών, αλλά η πα­ρά­τα­ση αφορά τα σω­μα­τεία όλης της χώρας…

Το κεί­με­νο της τρο­πο­λο­γί­ας έχει ως εξής:

Με τρο­πο­λο­γία που θα κα­τα­θέ­σει ο υφυ­πουρ­γός Αθλη­τι­σμού, Λευ­τέ­ρης Αυ­γε­νά­κης, τις προ­σε­χείς ημέ­ρες στη Βουλή και με σκοπό τη διευ­κό­λυν­ση των πολ­λών πυ­ρό­πλη­κτων ερα­σι­τε­χνι­κών σω­μα­τεί­ων σε αρ­κε­τές Πε­ρι­φέ­ρειες της χώρας μας:

• Πα­ρα­τεί­νε­ται έως τις 31/12/2021 -για όλα τα ερα­σι­τε­χνι­κά σω­μα­τεία- η προ­θε­σμία ορι­στι­κής εγ­γρα­φής τους (για όσα δεν έχουν ήδη εγ­γρα­φεί) ή τε­λι­κής επι­και­ρο­ποί­η­σης των στοι­χεί­ων τους (για όσα είναι ήδη εγ­γε­γραμ­μέ­να) στο Μη­τρώο Αθλη­τι­κών Σω­μα­τεί­ων. Η με­τά­θε­ση της κα­τα­λη­κτι­κής ημε­ρο­μη­νί­ας, από 31/08/2021 στις 31/12/2021, σχε­τί­ζε­ται με το δι­καί­ω­μα της χρή­σης, από τα σω­μα­τεία, των αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων που επο­πτεύ­ο­νται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

• Πα­ρα­τεί­νε­ται έως τις 31/07/2022 -για όσα ερα­σι­τε­χνι­κά σω­μα­τεία δεν δια­θέ­τουν- η προ­θε­σμία λήψης της Ει­δι­κής Αθλη­τι­κής Ανα­γνώ­ρι­σης και της εγ­γρα­φής τους στο Μη­τρώο Αθλη­τι­κών Σω­μα­τεί­ων, προ­κει­μέ­νου να μην δια­γρα­φούν αυ­το­δι­καί­ως από το μη­τρώο μελών της κάθε Ομο­σπον­δί­ας, κάτι που θα συ­νέ­βαι­νε στις 18/09/2021. Έτσι, πα­ρό­τι δεν θα δια­θέ­τουν ακόμα την Ει­δι­κή Αθλη­τι­κή Ανα­γνώ­ρι­ση, θα δι­καιού­νται συμ­με­το­χή και τη φε­τι­νή αγω­νι­στι­κή σεζόν στις αγω­νι­στι­κές υπο­χρε­ώ­σεις της αντί­στοι­χης αθλη­τι­κής Ένω­σης ή Ομο­σπον­δί­ας, πλην των πα­νελ­λή­νιων αγώ­νων και πρω­τα­θλη­μά­των ή των τε­λι­κών φά­σε­ων πα­νελ­λή­νιων αγώ­νων και πρω­τα­θλη­μά­των.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.