Τοπικές Ειδήσεις

ΚΙΝΑΛ: Καθεστώς οι παρανομίες στη Ρόδο

«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί κι εμείς γελούσαμε, στις γειτονιές, την πρώτη μέρα»*

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για πρωτοφανείς παρανομίες που «ξεφυτρώνουν» αυτό το καλοκαίρι σε παραλίες της Ρόδου. Η περίπτωση βεβαίως της παραλίας της Γλύστρας με το «Αγνώστου Ταυτότητας» Έκτρωμα, που «αυτό-κατασκευάζεται» προκαλεί όχι μόνο την αισθητική όλων μας, αλλά κυρίως το θυμό μας, για ένα κράτος που παραπαίει και μια αυτοδιοίκηση που απέχει.

Δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και για αυτό είναι πλέον πολιτικό το θέμα και όχι μια ακόμη ποινική/διοικητική υπόθεση. Εφέτος βλέπουμε απίστευτα πράγματα να γίνονται, τόσο σε μέγεθος, όσο και ως προς τη σύλληψη τους. Τραπεζοκαθίσματα σε κεντρικά παραλιακά πεζοδρόμια στη Ψαροπούλα, ακόμη και πάνω από αντλιοστάσια! Δημιουργία εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων ξύλινων δαπέδων (μόνιμων κατασκευών) στην παραλία από το ΝΟΡ έως το Καζίνο, κάτω από τα μπαλκόνια των γραφείων αυτών που μας διοικούν. Επίσης δεικτικό της κατάστασης είναι, όσα συμβαίνουν στις ομορφότερες παραλίες μας (Αγία Μαρίνα, Τσαμπίκα, Αγάθη, κ.λπ.). Οι παρανομίες και η κακογουστιά στη Ρόδο είναι πλέον καθεστώς.

Οι Ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι επιδεικτικά απόντες. Υπάρχει ένα άνωθεν μυστικό σχέδιο της Κυβέρνησης; Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η δικαιοσύνη, εκτελούν κάποια κεντρική εντολή;

Και αν η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας, υποταγμένη στο «κεφάλαιο», αποφάσισε να τα ξεπουλήσει όλα, οι «δικοί μας τοπικοί άρχοντες», τι κάνουν; Σε μια κοινωνία που ζητά μήνες τώρα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δήμο και Περιφέρεια, να αναλάβουν δράση, εκείνοι επιλέγουν επιδεκτικά να «κλείνουν το μάτι στους παρανομούντες»; Υποταγμένοι και αυτοί στο «κεφάλαιο»; στο κόμμα; Προφασιζόμενοι την ανάπτυξη και την ανάγκη στήριξης της τοπικής (και εισαγόμενης) επιχειρηματικότητας, επί της ουσία προάγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Παρά το νόμο, σε χώρους που απαγορεύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα, χωρίς αντίτιμο, αποκτάει δικαίωμα εκμετάλλευσης ο οποιοσδήποτε «επιχειρηματίας» (που βρίσκει και τα κάνει) ανταγωνιζόμενος, επί άνισων όρων, όσους δαπανούν σημαντικά κονδύλια για τη νόμιμη απόκτηση δικαιωμάτων χρήσης και πολύ περισσότερα για τη νόμιμη δημιουργία των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων τους.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ως το μόνο κοινοβουλευτικό πράσινο Κόμμα, θα αναζητήσει ευθύνες σε κεντρικό επίπεδο για την ολιγωρία του κράτους απέναντι σε τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος, που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και σε άλλα τουριστικά μέρη της Ελλάδας.

Ας αντιληφθούμε όλοι ότι, δεν είναι ανάπτυξη η άνευ όρων και ορίων εκμετάλλευση του φυσικού κάλλους αυτού του τόπου.

Είναι πρόκληση αυτοί που διαφημίζουν τις «πράσινες» πρωτοβουλίες τους και εξαγγέλλουν δράσεις και έργα για την αειφόρο ανάπτυξη, να σιωπούν και να ανέχονται (τουλάχιστον) την υποβάθμιση του τοπικού περιβάλλοντος, την προσβολή και απαξίωση αρχαιολογικών χώρων/ζωνών και την υφαρπαγή κοινοχρήστων χώρων και την εν γένει ασυδοσία από άκρη σε άκρη αυτού του νησιού.

Τελικά ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Ουδείς; ή απλά μπήκαν στην πόλη οι οχτροί;

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 

 

 

 

*από τον αξέχαστο Νίκο Ξυλούρη (Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης, Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου